Ilkka Remeksen ensimmäinen näytelmä kantaesitetään Tampereen Teatterissa

Tampereen Teatterin päänäyttämöllä nähdään syksyllä 2017 kantaesityksenä Ilkka Remeksen ensimmäinen näytelmäkäsikirjoitus, sieppausnäytelmä Musta sydän. Antti Mikkola dramatisoi ja ohjaa Frenckell-näyttämölle Maria Jotunin Huojuva talo -klassikkoromaanista uuden tulkinnan, jossa hän kääntää sukupuoliroolit toisinpäin. Syksyn suurmusikaaliin Cats on kiinnitetty uusia näyttelijöitä. Laulajalegenda Irina Milan on liitetty esiintyjäkaartiin.
Ilkka Remestä vihdoin näyttämöllä
Tampereen Teatterin päänäyttämöllä saa 13. lokakuuta kantaesityksen Suomen kuluisimman jännityskirjailijan Ilkka Remeksen käsikirjoittama sieppausnäytelmä Musta sydän. Se on Remeksen kaikkien aikojen ensimmäinen näytelmä.
Koko elämänsä vääryyttä kokenut Erja Kallio suunnittelee täydellisen rikoksen. Hän sieppaa kansainvälistyvän pörssiyhtiön pääjohtajan tämän Espoon kodista. Miljoonien lunnasvaatimuksiin suostutaan, mutta Erja ei ota lunnaita vastaan. Kysymys on paljon suuremmasta.
Yllättäen sieppausdraama tuo pintaan häkellyttäviä salaisuuksia menneisyydestä. Erja käsittää kohtalon puuttuvan peliin kaikkein ironisimmalla tavalla. Alemmuudentuntoinen mutta vahva, ihmissuhteissaan varautunut nainen joutuu tekemään päätöksiä moraalin äärimmäisillä rajoilla, jatkuvasti muuttuvien totuuksien varassa.
Katsoja tempautuu Erjan mukana huikealle, ajatuksia herättävälle matkalle kahden maailman leikkauspisteeseen.
Näytelmän ohjaa Tommi Auvinen ja lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa Mikko Saastamoinen.
Rooleissa nähdään Mari Turunen, Tom Lindholm, Matti Hakulinen, Risto Korhonen, Jukka Leisti, Martti Manninen, Markku Thure, Arttu Ratinen, Mari Posti, Elina Rintala ja Pia Piltz.
Antti Mikkolan uusi sovitus Huojuvasta talosta kääntää sukupuoliroolit toisinpäin
Yksi tämän päivän kiinnostavimpia ohjaajia on Antti Mikkola. Hän dramatisoi ja ohjaa Maria Jotunin Huojuva talo -klassikkoromaanista uuden tulkinnan. Elokuun 31. päivä ensi-iltansa saavassa esityksessä Mikkola kääntää sukupuoliroolit toisinpäin ja tuo henkilönsä tähän päivään.
Mikkola tekee Leasta miestään väkivaltaisesti alistavan, narsistisen tyrannin ja Eerosta hänen uhrinsa.
Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi näyttämölle nousee sukupolvien ketju heikkoja miehiä: mielenterveytensä, rahansa ja itsekunnioituksensa menettäneitä. Esitys tarttuu kallisarvoisimpaan vientituotteeseemme, tasa-arvoon, sukupuoleen katsomatta mutta sitä tarkkaillen.
Syksyn tunteellisimman esityksen pääosissa nähdään Arttu Ratinen (Eero) ja Anna-Maija Tuokko (Lea). Muissa rooleissa nähdään Antti Tiensuu, Mari Turunen, Ville Majamaa, Ella Mettänen, Aliisa Pulkkinen, Ilpo Hakala ja Markku Thure. Ohjaus Antti Mikkola, valo- ja videosuunnittelusta vastaa Tiiti Hynninen, lavastussuunnittelu Juha Mäkipää ja pukusuunnittelu Mari Pajula.
Laulajalegenda Irina Milan Cats-suurmusikaaliin
Syyskuun 8. päivä ensi-iltansa saava suurmusikaali Cats on jo ennakkoon huikaisevan suosittu. Syksyn lipuista on ostettu tai varattu jo 86 %. Myynnissä on jo kevään 2018 esitykset.
Suurmusikaaliin on kiinnitetty uusia näyttelijöitä. Laulajalegenda Irina Milan vuorottelee vanha kissa Grizabellan roolissa Ritva Jalosen kanssa. Roolihenkilön laulunumero on koko musikaalin helmi, unohtumaton Memory.
Tampereen Teatteri on valinnut näytelmän suomennokseksi Jukka Virtasen suomennoksen.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.