Tampereen Teatterilla menestyskausi – katsojamäärä nousi 15 000 katsojalla

Tampereen Teatterissa kävi näytäntövuoden 2016–2017 aikana 114 615 katsojaa. Katsojamäärä nousi edellisestä kaudesta 15 000 katsojalla. Suosituin näytelmä oli komedia Näytelmä joka menee pieleen.

 

Tampereen Teatteri päätti tänään näytäntökautensa. Kesälomille jäätiin teatterinjohtaja Reino Braggen ja hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykankaan sanoin todella tyytyväisenä, sillä näytäntökauden katsojamäärä nousi 15 000 katsojalla. Näytäntövuoden 2016–2017 aikana elokuusta toukokuun loppuun kävi 418 esityksessä yhteensä 114 615 katsojaa. Edellisen kauden katsojamäärä oli 100 141.

Eniten katsojia keräsi Suomen kantaesityksen saanut komedia Näytelmä joka menee pieleen, jonka 60 esityksessä kävi 26 468 katsojaa. Esityksen täyttöaste oli komeat 98 prosenttia. Toiseksi suosituin näytelmä oli Juha Jokelan vahva aikalaisdraama Patriarkka, jonka 53 esityksessä kävi 20 969 katsojaa. Täyttöaste oli 88 %. Kolmannelle sijalle nousi ajankohtaisesti erilaisuutta käsittelevä Larry Shuen komedia Ulkomaalainen. Sen 50 esityksessä kävi 11 061 katsojaa ja täyttöaste oli 96 %. 100-prosenttisen täydet salit keräsi kevätkaudella ensi-iltansa saanut Satu Rasilan avioliittoa ja Alzheimeria käsittelevä draama Katoava maa.

Stipendejä teatterilaisille, ruusujenjako torilla

Tampereen Kauppaseura jakaa vuosittain kaksi stipendiä ansioituneille näyttelijöille. Tänä vuonna stipendin saivat Patriarkka, Tyttö ja varis sekä Katoava maa -näytelmissä rooleillaan hurmannut sekä 35-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt Ritva Jalonen sekä teatterin nuori lahjakkuus, Antti Tiensuu, joka vakuutti Jalosen kanssa Patriarkka, Tyttö ja varis sekä Katoava maa -näytelmissä.

Reino Bragge jakoi ensimmäistä kertaa Teatterinjohtajan stipendin, sen sai puvustonhoitaja Nina Hanhisuo. Lisäksi Torstinmäki säätiö jakoi näyttelijöille stipendejä ja Tampereen Teatterin Naisyhdistys ry jakoi henkilökunnalle stipendejä teatterilaisten työhön liittyvään toimintaan ja ammattitaidon kehittämiseen.

Kauden päättäjäiset huipentuivat kevätkirmaukseen. Henkilökunta jalkautui kaupunkilaisten pariin ja jakoi Keskustorilla 1 000 ruusua kiitoksena upeasta kaudesta.

Syksyllä kolme ensi-iltaa

Syyskaudella 2017 Tampereen Teatterissa nähdään kolme ensi-iltaa. Antti Mikkolan uusi sovitus Maria Jotunin klassikosta Huojuva talo aloittaa ensi-iltakauden 31.8. Frenckellissä. Pääosissa nähdään Arttu Ratinen ja Anna-Maija Tuokko. Georg Malviuksen ohjaama odotettu suurmusikaali Cats saa ensi-iltansa 8.9. päänäyttämöllä. Ennakkomyynti on ollut ennätyksellistä. Lippuja on myyty ja varattu yhteensä 32 000. Kolmantena ensi-iltana nähdään Ilkka Remeksen ensimmäinen näytelmä, sieppausdraama Musta sydän. Sen kantaesitys on 13.10. päänäyttämöllä. Ohjauksesta vastaa Tommi Auvinen.

Ohjelmistossa jatkavat komediat Näytelmä joka menee pieleen ja Ulkomaalainen, avioliittodraama Katoava maa sekä jo kuudetta vuotta jatkava joulunäytelmä Saiturin joulu.

 

Lisätiedot:
teatterinjohtaja Reino Bragge p. 040 552 7271, reino.bragge@tampereenteatteri.fi
tiedottaja Sanna Huhtala p. 040 532 8838, sanna.huhtala@tampereenteatteri.fi

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.