Eino Salmelaisen säätiö palkitsi teatterilaisia

Eino Salmelaisen säätiö jakoi tiistaina 22. toukokuuta palkintoja ja apurahoja henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti toimineet Tampereen teatterielämän hyväksi.

 

Vuoden 2018 apurahat myönnettiin näyttelijä Matti Hakuliselle, lavastaja Mikko Saastamoiselle, kampaaja-maskeeraaja Jonna Lindströmille sekä Tampereen yhteiskoulun lukion teatteri-ilmaisun toiminnalle.

 

Perustelut:

 

Näyttelijä Matti Hakulinen on kuulunut Tampereen Teatterin näyttelijäkuntaan seitsemän vuotta. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa kaupunginteattereissa Jyväskylässä, Joensuussa ja Raumalla. Hakulisen viimeaikaisia rooleja ovat muun muassa Catsin Vanha Deuteronomi ja 1918 – teatteri taistelussa punapäällikkö Hugo Salmela.

 

Lavastaja Mikko Saastamoisen kädenjälkeä on saatu ihastella paitsi Tampereen Teatterin näyttämöillä, myös muissakin teattereissa sekä Tampereella että muualla Suomessa. Saastamoisen viimeaikaisia töitä ovat muun muassa musikaalit Sugar (lavastus ja puvut) ja Cats (lavastus).

 

Kampaaja-maskeeraaja Jonna Lindstöm on kuulunut Tampereen Teatterin henkilökuntaan jo pitkään. Hän on taitava maskeeraaja, jonka vastuulle viime vuosien vaativimmat työt ovat luonnostaan langenneet. Lindströmin viimeaikaisista töistä esiin nousee Cats ja musikaalin vaativat kissahahmot.

 

Tampereen yhteiskoulun lukion (TYK) teatteri-ilmaisun toiminta on vuosien varrella kasvattanut monta tunnettua teatterintekijää. Tamperelaiset teatterit ovat myös tehneet yhteistyötä TYKin kanssa esimerkiksi antamalla näyttämöitään opiskelijoiden käyttöön. Tampereen Teatterin 1918 – Teatteri taistelussa -näytelmässä yksitoista lukiolaispoikaa teki merkittävät roolit saaden opintopisteitä. Tampereen yhteiskoulun lukion merkitys tamperelaisena teatterikasvattajana on merkittävä.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.