tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Kahdeksan kärjessä

Mika Nuojua loistaa Markku Pölösen yhden miehen komediassa

Markku Pölösen kirjoittama ja ohjaama näytelmä on tarinoiden ja ihmiskohtaloiden kavalkadi musiikin siivittämänä. Yksi mies näyttämöllä sekoittaa oivallisesti Stand upin ja puhekomedian.

 

Kahdeksan kärjessä on herkullinen tarina keski-ikäisestä miehestä, joka pakenee arkea kellariin, missä soittaa stereoitaan. Musiikki ja vanhat vinyylilevyt tuovat muistot nuoruudesta: tyypeistä, tapahtumista ja tunteista. Itku ja nauru vuorottelevat raidalta raidalle ja neula hyppää kohtalosta toiseen. Mies soittaa ja puhuu mitä haluaa.

 

”Pölösen monologinäytelmässä keski-ikäinen mies vetäytyy kotitalonsa kellariin. Sieltä löytyy omaa tilaa ja opiskeluvuosina hankitut hifilaitteet.
Vaimo ei enää aikoihin ole jaksanut kuunnella miehensä puheita ja suvun kesken yläkerrassa vietettävät tyttären rippijuhlat herkistävät miehen käymään läpi vinyylilevyjensä laajaa kokoelmaa sekä hajanaista elämäänsä.

Kahdeksan kärjessä – elämäni levyt muistuttaa lähtökohdiltaan Ylen Näistä levyistä en luovu -ohjelmasarjaa. Puheet tosin ovat huomattavasti roisimpia. Musiikkivalikoima ulottuu Bachista Frederikiin ja antaa Nuojualle hyvän pohjan esitellä miimisiä ja äänellisiä kykyjään.”
HELSINGIN SANOMAT, Lauri Meri

Jaa:

Työryhmä

Käsikirjoitus ja ohjaus Markku Pölönen
Lavastus Hantte Oivo
Valo- ja äänisuunnittelu Jarkko Säkkinen

Rooleissa

Mika Nuojua

videogalleria    

kuvagalleriaikoni    

oheismateriaaliikoni    

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö:
Kesto:
Väliaika: Ei väliaikaa
Peruslippu:
Eläkeläislippu:
Opiskelija/lapsi/varusmies:

Katsojakommentit

Ei katsojakommentteja
 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut

Ei lehdistöarvosteluita