Kielletyt laulut

Koskettava, riehakas, hauska ja järkyttäväkin teatteriesitys, joka heittää oman vinon valokiilansa Venäjään

Kielletyt laulut koostuu pääosin Neuvostoliiton vankileireillä syntyneistä koskettavista runoista ja lauluista, joiden tekijät ovat jääneet tuntemattomiksi. Laulut levisivät suullisena muistitietona koko Neuvostoliittoon, ja myöhemmin niitä kuultiin säriseviltä magnetofoninauhoilta.

 

Tällaisia kuuntelemalla neuvostoliittolaiset oppivat tuntemaan myös Vladimir Vysotskin, jonka kuolematon musiikki on Kiellettyjen laulujen toinen ydin. Neuvostoliiton silloinen johto muuten nimesi kaukaisen kiintotähden Vysotskiksi. Nämä vankielämää, rakkautta, kaipausta ja odotusta käsittelevät laulut sekä Pirkko Saision kirjoittama hersyvä dialogi muodostavat Kiellettyjen laulujen rungon.

 

Esityksen ensi-ilta oli Helsingin Kaupunginteatterissa 29.1.2009. Salit olivat täynnä ja yleisö haltioissaan: ”Tämän takia on teatteria, musiikkia, esittäjiä, yleisöä! Tiivistä, painavaa asiaa, herkästi, tiukasti tai hillittömästi tulkittuna ja loistavasti sovitettuna. Erinomainen tiimi, kaikki yhdessä ja erikseen! SUOSITTELEN KAIKILLE, VÄHINTÄÄN KERRAN NÄHTÄVÄKSI!”

 

Ja toinen kirjoittaja: ”Pakko nähdä toisen kerran! Kyllä suomalainen ymmärtää venäläistä tragediaa – ja komediaa! Vuoden upein musiikkiteatterijuttu – vaikea kuvitella että tämän koskettavampaa tulisi vielä!”

Jaa:

Työryhmä

Rooleissa

videogalleria    

kuvagalleriaikoni    

oheismateriaaliikoni    

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö:
Kesto:
Väliaika: Ei väliaikaa
Peruslippu:
Eläkeläislippu:
Opiskelija/lapsi/varusmies:

Katsojakommentit

Lehdistöarvostelut