tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Kaksi tarinaa: Kivi ja Padovalainen

Kaksi tarinaa yhdessä illassa

Kivi ja Padovalainen on kahden tarinan esitys. Hannu Mäkelän ja Dario Fon tarinat kietoutuvat yllättävästi toisiinsa ja muodostavat vaikuttavan ja ajankohtaisen kokonaisuuden.

Johannes Korpijaakko esittää Aleksis Kiveä Hannu Mäkelän kirjoittaman tekstin pohjalta. Kyseessä on rakkaudenosoitus Kiven runoudelle ja elinvoimalle, tribuutti suomalaisen teatterin ja kirjallisuuden kivijalalle. Tarina kertoo Kiven viimeisestä vuorokaudesta, jonka riennossa murtunut kansallishumoristi tekee tiliä elämästään ja kirjailijakohtalostaan.  Hannu Mäkelän romaanin on dramatisoinut ja näyttämölle ohjannut Samuli Reunanen.


Jarkko Pajunen
esittää Padovalaista Dario Fon kirjoittaman ”Kun Johan Padovalainen Amerikan löysi” -tekstin pohjalta. Dario Fon terävään tekstiin perustuvan esityksen alkuperäisen version Pajuselle vuonna 1997 ohjasi Erkki Saarela. Näytelmä on nobelisti Dario Fon vuonna 1992 kirjoittama laaja tarina Amerikan löytymisestä, löytöretkistä, imperialismin synnystä, seikkailuista merillä ja viidakoissa. Se on huikea seikkailu, jossa katsojat pääsevät näyttelijäntyön ja tarinankerronnan siivin niin koskemattoman Amerikan maaperälle kuin vaarallisiin myrskyihin valtamerille.

 

Ikäsuositus yli 12-vuotiaille

Jaa:

Työryhmä

Rooleissa

Johannes Korpijaakko
Jarkko Pajunen

Esitysaika Liput
To 14.11.2019 20:00 Osta liput
Ke 27.11.2019 20:00 Osta liput

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö: Kivi
Kesto: 2 t
Väliaika: Kyllä
Peruslippu: 20 €
Eläkeläislippu: 20 €
Opiskelija/lapsi/varusmies: 20 €

Katsojakommentit

Ei katsojakommentteja
 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut