tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Kivi

Palkittu monologiesitys Aleksis Kiven viimeisestä vuorokaudesta

KIVI on näyttelijä Johannes Korpijaakon ylistetty ja palkittu monologiesitys Aleksis Kiven viimeisestä vuorokaudesta, jonka riennossa murtunut kansallishumoristi tekee tiliä elämästään ja kirjailijakohtalostaan. Esitys on rakkaudenosoitus Kiven runoudelle ja elinvoimalle, tribuutti suomalaisen teatterin ja kirjallisuuden kivijalalle.

”Minä poika tässä sinnittelen yhä kuin vasiten! Sillä elän, kun kirjoitan, ja kirjoitanhan nytkin, kirjoitan näin, että sanat edes päässäni liikkuvat ja juoksevat taas kuin mouruuvat kollit kevättalven koitossa!”

 

Hannu Mäkelän samannimisen romaanin on näyttämölle dramatisoinut ja ohjannut Samuli Reunanen, jonka Kivi-yhteistyö Johannes Korpijaakon kanssa sai alkunsa jo vuonna 2002 Kajaanin kaupunginteatterisa ensi-iltansa saaneessa, yleisön rakastamassa ”Nummisuutarit”-tulkinnassa.


”…Korpijaakko on erinomainen, taitava näyttelijä. Notkeassa varressa on energiaa ja paloa kuin pienessä voimalassa. Jo se, että vetäisee yli puolentoista tunnin erittäin fyysisen monologin tuosta vaan, on komea suoritus sinänsä. Mutta etenkin se, että Korpijaakko on omaksunut täydellisesti Kiven kielen, joka soljuu kauniina ja vaivattomana, herättää kunnioitusta.”

Skenet, Martti Mäkelä

 

”…Korpijaakko on armoitettu Kivi-tulkki ja Kiven hänelle dramatisoinut ja ohjannut Samuli Reunanen tietää sen. Näyttelijälle annetaan tilaa tehdä monologista suurta näyttelijänteatteria ja tribuutti Kivelle. Hän vangitsee yleisön vahvalla fyysisellä ilmaisulla, sanoja rakastavalla, raadollisuudenkin keskellä kohotetulla puheella. Hänessä on kovia kokeneen miehen katkeruutta, jossa kaikesta huolimatta pilkistelee lapsenomainen, runoilijan kuriton sielu. Kiven teosten kanssa täytyy elää, jotta tällainen esitys voi syntyä…”

Helsingin Sanomat, Maria Säkö

 

Tutustu esityksen Facebook-sivuun: 
https://www.facebook.com/KIVImonologiesitys

Jaa:

Työryhmä

Kirjoittanut Hannu Mäkelä
Dramatisointi ja ohjaus Samuli Reunanen
Valosuunnittelu Riikka Vuorenmaa
Valokuvat Yehia Eweis
Tekijänoikeudet Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner

Rooleissa

Johannes Korpijaakko

videogalleria    

kuvagalleriaikoni    

oheismateriaaliikoni    

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö:
Kesto:
Väliaika: Ei väliaikaa
Peruslippu:
Eläkeläislippu:
Opiskelija/lapsi/varusmies:

Katsojakommentit

Ei katsojakommentteja
 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut

Ei lehdistöarvosteluita