tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Middag med vänner

Åbo Svenska Teaterin vierailu: koskettava ja humoristinen tarina ystävyydestä, jonka luonteen avioero muuttaa

Onko ihminen oikeutettu etsimään omaa onneaan vai onko perheen koossa pitäminen tärkeämpää?

 

Mia ja Erik ovat keski-ikäisiä, pienten lasten vanhempia ja onnellisesti naimisissa.  Sanna ja Jens ovat heidän hyviä ystäviään. Yhdessä he ovat kokeneet naimisiin menemiset, lasten saamiset, lomat, ruuhkavuosien haasteet ja kauniisti katetun ruokapöydän ääressä myös monet juhlahetket. Vuosien varrella pariskunnat ovat kasvaneet toisiinsa kiinni.

 

Kun Sanna ja Jens ilmoittavat eroavansa, järkkyy kaikkien neljän identiteetti. Mille heidän ystävyytensä perustuu, ellei näille kahdelle avioliitolle? Kumpi on syyllinen avioeroon, Sanna vai Jens? Kumman ystäviä Mia ja Erik voivat jatkossa olla? Tarkoittaako Sannan ja Jensin parisuhteen kaatuminen sitä, että myös Mian ja Erikin pitäisi alkaa epäillä omaansa? Miten ihminen voi keski-iässä ylipäätään olla onnellinen, saati sitten pitkässä suhteessa? Onko ihminen oikeutettu etsimään omaa onneaan vai onko perheen koossa pitäminen tärkeämpää? Millaisena pariskuntien ystävyys voi jatkua avioeron jälkeen?

 

Middag med vänner on Satu Rasilan ohjaama, Pulitzer-palkittu suhdekomedia keski-ikäisistä ihmisistä. Se on tarina ystävyydestä, jonka luonteen avioero muuttaa. Ennen kaikkea Middag med vänner on kertomus rakkaudesta joka pysyy –  vaikkakaan ei samanlaisena – vuosikymmenestä toiseen.

 

Esitys on ruotsinkielinen.
Suomenkielinen juoniseloste tästä.

Jaa:

Työryhmä

Kirjoittanut Donald Margulies
Ohjaus Satu Rasila
Lavastus ja pukusuunnittelu Lassi Kansikas

Rooleissa

Jonna Nyman
Joachim Thibblin
Tove Qvickström
Jerry Wahlforss

videogalleria    

kuvagalleriaikoni    

oheismateriaaliikoni    

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö:
Kesto:
Väliaika: Ei väliaikaa
Peruslippu:
Eläkeläislippu:
Opiskelija/lapsi/varusmies:

Katsojakommentit

Ei katsojakommentteja
 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut

Ei lehdistöarvosteluita