tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Ottaa sydämestä, Seela Sella!

– Tarinoita terveydenhuollosta

Räävitön, hauska ja koskettava kabaree tämän päivän julkisesta terveydenhuollosta.

 

Suomalaisissa sairaaloissa supistukset ovat tätä nykyä tuttuja jo muuallakin kuin synnytyslaitoksella. Potilaiden lisäksi leikataan jo henkilökuntaakin. Ottaa sydämestä, Seela Sella!marssittaa näyttämölle sairaat ja luulosairaat, vanhat ja nuoret. Äänensä saavat kuuluviin niin kovapäiset mummot ja hermostuneet homeopaatit kuin uupunut hoitohenkilökuntakin.

 

”Kuka sinut hoitaa, / kun olet vanha ja vaivainen? / Kuka sinut syöttää, / kuka on turvana kun sinut kylvetetään? / Raha ei hoida ketään, / sinut hoitaa ihminen.”  

 

Ottaa sydämestä, Seela Sella! on räävitön, hauska ja koskettava kabaree tämän päivän julkisesta terveydenhuollosta. Näytelmän ensi-ilta oli tammikuussa 2013 Kulttuuritalo Stoassa Helsingissä. Esitys päättää näyttelijä Seela Sellan, näytelmäkirjailija Leena Tammisen ja ohjaaja Kari Paukkusentrilogian, jonka aiempia osia ovat olleet Pitkä, musta ja tyylikäs – salaperäinen Seela Sella sekä yli 200 kertaa esitetty Seela Sella seisaallaan!.

Jaa:

Työryhmä

Kirjoittanut Leena Tamminen
Ohjaus ja lavastus Kari Paukkunen
Sävellys Kaj Chydenius
Sovitus Timo Hietala
Pukusuunnittelu Marja Uusitalo
Koreografi Reija Väre
Valosuunnittelu Mikki Kunttu
Äänisuunnittelu Antti Mäkelä

Rooleissa

Seela Sella
Arttu Kapulainen

videogalleria    

kuvagalleriaikoni    

oheismateriaaliikoni    

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö:
Kesto:
Väliaika: Ei väliaikaa
Peruslippu:
Eläkeläislippu:
Opiskelija/lapsi/varusmies:

Katsojakommentit

Ei katsojakommentteja
 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut

"Epämukavaa, mutta kun Seela Sella muuntautuu hauraasta vanhuksesta piereskelevään hiivasyndroomaiseen ja lonkkaleikattuun sotaveteraaniin ei voi kuin huokailla ihastuksesta. Arttu Kapulainen on esityksen laulava sydän, omainen, ensihoitaja ja ylilääkäri. Sykähdyttävintä on nähdä, miten empaattisesti ikääntyvän naisen ja nuoren miehen välinen kohtaaminen voi toimia. - - Pispalan likka sellaisenaan on ihastuttava yhdistelmä suurisydämistä näyttelijää, hienoa leidiä ja suorasuista renttua."

AAMULEHTI, Nina Lehtinen