tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Palvelija

Martti Suosalo tulkitsee Kari Hotakaisen tekstin

Palvelija kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, joka tulee pitämään seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan.

 

Näytelmä on Kari Hotakaisen kirjoittama monologi. Se tarkastelee palvelijuutta – onko se vain ammatti vai ihmisessä syvemmällä oleva luonne. Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan. Toisille palvelijan rooli sopii kuin hanska käteen, mutta toisia se alkaa ajan myötä rassata. Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja kun palvelijan mitta tulee täyteen? Palvelijan rooliin ui monitaituri Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, on myös ohjannut esityksen.

 

”Kirjailija Kari Hotakainen ja näyttelijä Martti Suosalo ovat oman alansa huippuja, enkä edes yritä keksiä enempää metaforia kuvatakseni heidän saumatonta yhteistyötään.”

Helsingin Sanomat / Lauri Meri

 

Esityksen kantaesitys oli 16.4.2015 Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä.

 

Jaa:

Työryhmä

Kirjoittanut Kari Hotakainen
Ohjaus Martti Suosalo
Visualisointi Max Wikström
Äänisuunnittelu ja musiikki Jussi Kärkkäinen

Rooleissa

Martti Suosalo

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö: Päänäyttämö
Kesto: 2 t
Väliaika: Kyllä
Peruslippu: 34 €
Eläkeläislippu: 34 €
Opiskelija/lapsi/varusmies: 34 €

Katsojakommentit

Ei katsojakommentteja
 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut