tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Sotahevonen

Arto Paasilinnan uskomaton seikkailukomedia

TÄYTTÄ LAUKKAA HUUMORIN KYYDILLÄ!

 

 

Arto Paasilinnan romaaniin perustuva hersyvä ja humaani komedia kahden desantin seikkailuista nähdään nyt ensimmäistä kertaa teatterin lavalla.

 

Eletään kevättalvea 1942. Tarinan sankarit, lentäjäluutnantti Savolenko (Mikko Rantaniva) ja apteekkari Kunitsin (Tatu Siivonen), tekevät huurteisena yönä pakkolaskun itäisen Suomen autiolle järvenselälle. Julmasta Stormovikista loppuu näet polttoaine.

 

Tiettömien taipaleiden päässä polttoaineongelma on visainen. Suomalaisten pariin on lähdettävä. Viholliskansan keskellä neuvokas kaksikko ajautuu uskomattomiin seikkailuihin kohdatessaan mm. paikallisen nimismiehen (Tom Lindholm). Onneksi Nurmeksen markkinoilta löytyy ystävä: hellämielinen vaikkakin omapäinen Heikki – elämää nähnyt hevonen.

 

Esityksessä nähdään Suomen suurin nukkehevonen. Aidonkokoista ja liki eläväistä hevosta liikuttelee kolme nukkenäyttelijää.

 

YLEISÖ KIITTÄÄ:

”Lämmin kiitos ja onnittelut koskettavasta toteutuksesta! Hevonen oli aitoudessaan ja tunteellisuudessaan mahtava. Miten voikin nukke toimia niin ”liikuttavasti”. Kiitos siis liikuttajille liikutuksen tunteista. Koko näyttelijäkunta teki mahtavaa ammattilaistyötä kuitenkin niin arkisessa elämänmenossa. Kyllä teatterireissu kannatti!”

Jaa:

Työryhmä

Ohjaus ja dramatisointi Tommi Auvinen
Dramatisointi Janne Auvinen
Lavastus Erkki Saarainen
Puvut Mari Pajula
Hevosen suunnittelu ja toteutus Hannu Räisä
Äänisuunnittelu Janne Auvinen
Valosuunnittelu Janne Auvinen - Raimo Salmi

Rooleissa

Tatu Siivonen - Vasili Kunitsin
Mikko Rantaniva - Gennadi Savolenko
Tom Lindholm - suomalainen nimismies
Hanna Gibson
Jannastiina Hakala
Heikki Hela
Ritva Jalonen
Petri Koskinen
Ville Majamaa
Mari Turunen

videogalleria    

kuvagalleriaikoni    

oheismateriaaliikoni    

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö:
Kesto:
Väliaika: Ei väliaikaa
Peruslippu:
Eläkeläislippu:
Opiskelija/lapsi/varusmies:

Katsojakommentit

Ei katsojakommentteja
 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut

...Sotahevonen laukkaa kuin sirkusori ja näyttää sodan hullun puolen. Se kertookin vihollisesta ihmisenä ja sodasta veijareiden temmellyskenttänä.

 

Hevonen on silminnähden koivupintainen kone, mutta miten elävä se silti onkaan! - - Esityksen dramaturgia toimii, matkantekoa tahdittavat vaihtuvat kertojaäänet. Rytmisesti kiinnostava komiikka äityy välillä (...)

 

Katso kaikki arvostelut