tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Tarpeettomia ihmisiä

Huikean hieno draama turvattomuudesta ja rakastamisen vaikeudesta

Kari, Tuula ja Simo ovat aivan tavallinen suomalainen perhe, joka elää turvallista arkea omistusasunnossaan. Kaikki järkkyy, kun Kari irtisanotaan työstään. Työttömyys vie Karin itsetunnon eikä vaimon yleneminen työssään tuo helpotusta tilanteeseen. Elämä kodin seinien sisällä alkaa käydä ahdistavaksi, ja perheeseen muuttaa pelko.

 

Samaan aikaan kun Kari väsyy työttömyyden vuoksi, uupuu Tuulan ystävä Petri oman työnsä äärellä. Tämän luokanopettajan avioliittokaan ei tunnu toimivan. Eräänä yönä Petri kohtaa kuuntelijan, Tuulan työkaverin Sonjan. Nuori, tarkkasilmäinen nainen haastaa niin Petrin kuin Tuulankin ottamaan vastuun elämästä.

 

Reko Lundánin klassikoksi muodostunut teos puhuttelee teemoilla, joista haluaisimme vaieta. Se on tarina ihmisistä tilastojen ja hyvinvointiyhteiskuntamme takaa. Tarpeettomia ihmisiä kuvaa tarkasti väkivallan kierteen tuhoavan voiman sekä avuttomuuden sen edessä.

– ”Kyllä me jotenkin pärjätään. Elämä jatkuu. Eiks niin kulta?”

 

– ”Pakkohan se on, kun ei kesken pois pääse.”

 


K15 – Näytelmän sisältämän väkivallan vuoksi emme suosittele näytelmää lapsille

Jaa:

Työryhmä

Kirjoittanut Reko Lundán
Ohjaus Miika Muranen
Lavastussuunnittelu Mikko Saastamoinen
Pukusuunnittelu Mari Pajula

Rooleissa

Eeva Hakulinen
Matti Hakulinen
Arttu Ratinen
Elina Keinonen
Antti Järvelä /
Aapo Salonen

videogalleria    

kuvagalleriaikoni    

oheismateriaaliikoni    

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 
Näyttämö:
Kesto:
Väliaika: Ei väliaikaa
Peruslippu:
Eläkeläislippu:
Opiskelija/lapsi/varusmies:

Katsojakommentit

”Huippunäytelmä, valitettavasti vain monesti totta tänä päivänä! Näyttelijöille 10+ roolisuorituksista! He eläytyivät todella hienosti osiinsa ja luulenpa, että Hakulisen Matin mielessäkin on varmasti käynyt ajatus, että "j.......ta, onneksi tämä ei ole todellisuutta omassa elämässäni". Myös Petrin kohtalo on kuvattu hyvin realistisesti.
Näytelmä on paras tällä vuosituhannella näkemäni!”
 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut

TT-Frenckellissä ensi-iltansa saanut Tarpeettomia ihmisiä on vahva ja koskettava teatterielämys. Reko Lundánin 12 vuotta sitten kirjoittama näytelmä on viiltävän tarkka analyysi (...)

 

Hemmetti vieköön. Ohjaaja Muranen tekee sen taas. Pistää jälleen kerran ihmiset katsomaan vakavaa näytelmää ja pyyhkimään silmäkulmiaan. Ja jälleen kerran tyylillä ja taidokkaasti. (...)

 

Katso kaikki arvostelut