tampreen-teatteri-naytoksen-paakuva

Tyttö ja varis

Koskettavaa, kaunista ja viihdyttävää Sirkku Peltolaa

Sirkku Peltolan näytelmässä kohtaa neljä hyvin erilaista ihmistä. Armi on yksin elävä eläkeläinen, jolla on takanaan mielekäs työura, edesmennyt puoliso ja aikuinen poika. Armin elämään tunkeutuu viisikymppinen, työtön Säde, jolle pikkuhiljaa alkaa valjeta Armin elämää varjostava salaisuus.

 

45-vuotispäiväänsä juhliva, pienen siivousfirman työnjohtaja Ipe, arvostaa saksalaista automerkkiä ja elää veloiksi. Hänen alaisenaan on lattioita mopannut jo useamman vuoden ajan nuorimies Jarde, jolle tuntuu riittävän se, mikä on tässä.

 

Näitä erilaisia ihmisiä yhdistää kaksi keskeistä teemaa, lähes vammauttava yksinäisyys ja äidinrakkauden äärimmäiset laidat. Näytelmässä Sirkku Peltola kuvaa äidinrakkauden elämää koettelevia, ehkä jopa tuhoavia puolia. Tällä kertaa kirjailija ei itse ohjaa näytelmänsä kantaesitystä, vaan sen ohjauksesta vastasi teatterin uusi pääohjaaja Anna-Elina Lyytikäinen.

 

Itketään ja nauretaan yhdessä näyttelijöiden kanssa – sellaista on teatteri parhaimmillaan. Tampereen Teatterin Tyttö ja varis on täysosuma. Tämän tajusi myös yleisö. Se palkitsi esityksen seisaallaan taputtaen ja huutaen.”
KESKUSTORI.fi, Heikki Syrjänen

 

Nettijuttuja:

Teatterikärpäsen puraisuja -blogi

Paljon melua teatterista -blogi

Puhuttelevaa-blogi

Liisan seikkailut -blogi

Man Made Lifestyle

smackthejack.net

Keskustori.fi

Jaa:

Työryhmä

Käsikirjoitus Sirkku Peltola
Ohjaus Anna-Elina Lyytikäinen
Lavastussuunnittelu Marjatta Kuivasto
Pukusuunnittelu Mari Pajula
Musiikki Lotta Jääskelä
Valosuunnittelu Tuomas Vartola
Äänisuunnittelu Simo Savisaari

Rooleissa

Esityksen tiedot

Ensi-ilta: 6.10.2016
Näyttämö: Frenckell
Kesto: 2 t 20 min
Väliaika: Kyllä
Peruslippu: 24-39 €
Eläkeläislippu: 22-37 €
Opiskelija/lapsi/varusmies: 14-29 €

Katsojakommentit

Sydämeni osuman sai. Oi, millainen toteutus yksinäisyyden kokemistesta. Kauniin soittajan herkkä musisointi tihensi tunnelman. Hyvät näyttelijäsuoritukset kauttaaltaan. Ritva Jalonen teki parhaimman roolinsa ikinä. Lämpimästi kiitos!


8.10. katsomassa. Aivan huippu esitys. Nauratti ja myös itketti. Useasti.
Hieno!


Koskettava, puhutteleva, upea esitys! TT: n syksyn muutkin näkemäni esitykset ovat olleet hyviä, katsomisen arvoisia. Tämä kuitenkin todellinen helmi helmien joukossa. Onnittelut Tampereen Teatterille loistavista näytelmä- ja näyttelijävalinnoista, ohjauksesta ym työstä.


Aivan mahtava näytelmä jota Lotta Jääskelä johdatti upealla äänellään hienosti kohtauksesta toiseen. Jaloselta ja Vuolteelta nappisuoritukset, arjen rankoista aiheista oli tehty tyylikkäästi nauruhermoja kutkuttava näytelmä, joka laittoi kuitenkin myös ajattelemaan.

 

Jätä oma kommentti

Lehdistöarvostelut

Olipahan palan kurkkuun nostattava esitys. Eikä se pala vielä aamullakaan ollut sulanut. -- TT:n näyttelijänelikko tekee suurenmoista yhteistyötä.

Tähtiä * * * * *

AAMULEHTI, Anne Välinoro

 

Miten täydellinen näytelmä. Taas.
Nyt kun Sirkku Peltola korkkaa neitsyytensä Tampereen Teatterilla käsikirjoittajana, ei voi kuin huutaa hurraata ja liputtaa! Huikeata huikeata, sanon minä. Ja kyseessä on kuitenkin kantaesitys.

Tähtiä * * * * *

MAN MADE LIFESTYLE, Gekko Paavilainen

 

Keittiömestarin illallisbuffet

Illallinen katettuna päänäyttämön kauniissa ja tunnelmallisessa ylälämpiössä perjantaisin ja lauantaisin klo 17:30. Teatterin pääovet avataan klo 17:15.

Menu

30 €/hlö

Varaukset:

p. 010 346 2500
p. 010 346 2400

Buffetin voi varata yli 20 hengen ryhmälle myös muille päiville.