Alasivun pääkuva

Aistiystävällinen ja hajusteeton Sademies-esitys 3.4.2019

Tampereen Teatteri järjestää autismitietoisuuden viikolla hajusteettoman ja aistiystävällisen esityksen Sademies-näytelmästä. Osassa katsomoa on tarjolla myös viittomakielinen tulkkaus.

 

Tampereen Teatteri järjestää hajusteettoman ja aistiystävällisen esityksen Sademies-näytelmästä autismitietoisuuden viikolla. Esitys on keskiviikkona 3.4.2019 klo 19.00 päänäyttämöllä. Hajusteettomuuden ja aistiystävällisyyden lisäksi osassa katsomoa on myös viittomakielinen tulkkaus. Aistiystävällinen esitys järjestetään yhteistyössä Autismi- ja Aspergerliiton ja TulkkausTaide Oy:n kanssa.

 

Georg Malviuksen ohjaama ja Risto Korhosen ja Lari Halmeen tähdittämä Sademies (Rain Man) perustuu Oscar-palkittuun elokuvaan. Se on koskettava ja hauska tarina itsensä löytämisestä, erilaisuudesta ja erityisyydestä.

 

Tampereen Teatteri huomioi esteettömyyden 3.4. esityksessä monin eri tavoin

 

Katsojia ja teatterin henkilökuntaa muistutetaan tulemaan esitykseen ilman hajusteita.Viittomakielinen tulkkaus on seurattavissa permannon oikeassa takaosassa riveillä 10-14 erikseen myytävillä paikolla. Sisääntuloa ja kulkemista teatteritalossa helpotetaan aula- ja kahviotiloissa lisäoppaiden avulla.

 

Osa esityksen kohtauksista saattaa järkyttää tai aiheuttaa aistien kuormitusta. Aistikuormitusta voi vähentää omilla kuulo- ja näkösuojilla. Teatteri järjestää esitykseen rauhallisia yksittäisiä paikkoja. Katsomossa parvekkeen kahdelle viimeiselle riville myydään vain joka toinen paikka eli väleihin jätetään tyhjät paikat. Tällaisia yksikköpaikkoja on yhteensä 26. Lisäksi 8 paikkaa sivuparvekkeilla ovat peräkkäisiä yksittäisiä paikkoja.

 

Teatterissa on kaksi pyörätuolipaikkaa ja osassa katsomoa käytössä induktiosilmukka. Väliajalla kahviot palvelevat. Hiljaisin paikka väliajan viettämiseenon katsomo.

 


Liput:

Tammikuun loppuun saakka esityksen lippuja voi varata ja ostaa vain teatterin omasta lipunmyynnistä numerosta 010 346 2400 tai markkinointi@tampereenteatteri.fi sekä suoraan teatteritalossa sijaitsevasta Kulttuurimyymälä Aplodista 010 346 2500. Esitys tulee yleiseen myyntiin helmikuun alussa osoitteeseen lippu.fi.