Alasivun pääkuva

Lehdistöarvostelut – Hiiriä ja ihmisiä

”Tommi Auvisen Steinbeck-ohjaus nostaa katsojalle palan kurkkuun. Ville Majamaan ja Ola Tuomisen yhteispeli huikaisee.”

AAMULEHTI, Maarit Saarelainen

 

”Hiiriä ja ihmisiä on koruttomuudessaan vaikuttava esitys, joka ei nojaa temppuihin vaan luottaa vahvaan tarinaan ja voimakkaaseen näyttelijäntyöhön.”

HÄMEEN SANOMAT, Katri Kekäläinen

 

”Hiiriä ja ihmisiä on polvia tutisuttava tragedia siitä, kuinka pitkälle ystävyys kantaa.”

KESKISUOMALAINEN, Anu Puska

 

”Tommi Auvinen tarjoaa hienolla tavalla Steinbeckin teoksen myötätunnon. Teatteri on onnistunut, kun se koskettaa. Tämä toteutuu vaikuttavalla tavalla… Auvinen paneutuu intensiteetillä roolihenkilöiden sisäiseen maailmaan. Hiiriä ja ihmisiä on ehjä, kaunis ja syvältä koskettava tarina, jota kuljettavat erinomaiset roolityöt.”

YLÖJÄRVEN UUTISET, Päivi Kuokkanen

 

”Puhutteleva, syvästi koskettava esitys, jota seuraa herkeämättä. Näyttelijätyö on läpeensä hienoa, mutta pääroolien Ola Tuominen ja Ville Majamaa tekevät kerta kaikkiaan upeat roolisuoritukset.”

PIRKKALAINEN, Maija-Riitta Näreikkö

 

”Majamaan roolihahmo on niin läpitunkevan hellyttävä, että haluaisin juosta lavalle pelastamaan hänet pois pahasta maailmasta.”

AVIISI, Sanna-Kaisa Lähdeaho

 

Hiiriä ja ihmisiä Tampereen uusi kunkku…

Tampereen teatterisyksyn uusi kärkiteos on Hiiriä ja ihmisiä. Tommi Auvisen työ on yksi parhaita suomalaisianobelisti John Steinbeckin kirjojen draamasovituksia…

Tuomisen suoritus on esityksen ydinlanka, mutta loistotukea hän saa Lennyä esittävältä Ville Majamaalta, jonka työ jätin roolissa on näkemistäni sykähdyttävimpiä. Se vetää vertoja jo Esko Salmiselle…

Duo häikäisee ja menee luihin ja ytimiin, kuten koko esityskin. Amerikkalainen unelma, vaikka miten pieni tahansa, ja sitä vastaan sotivat suuret voimat – köyhyys, kateus, rasismi – eivät ole saaneet osakseen näin hienoa ja loppuun asti pohdittua suomalaistulkintaa.”

SALON SEUDUN SANOMAT, Arto Aulavuo

 

”Ville Majamaa ja Ola Tuominen pelaavat täydellisesti yhteen Lennienä ja Georgena. Kumpikin tarvitseetoistaan, vaikka toinen on, muka, henkisesti heikompi. Majamaa loistaa pahaan maailmaan eksyneenä lempeänä jättiläisenä.”

EEVA, Anu Kylvén