Alasivun pääkuva

Lehdistöarvostelut – Päällystakki

AAMULEHTI, Jussi Suvanto:
Tampereen Teatterin esitys on valinnut sketsimäisen kabareetyylin, jossa komiikka syntyy nopeista vaihdoista, eri aikakausien tutuista ilmiöistä ja tyypittelystä.
Mitä lähemmäksi nykypäivää tullaan, sitä kitkerämmäksi huumori muuttuu, kun armahtava etäisyys pienenee. Samalla mukaan tulee surrealismia ja gogolilaista unenomaisuutta, jota Jusu Vehviläisen komea videosuunnittelu korostaa. /…/
Mikko Kannisen ohjaus korostaa teatterillisuuttaan hämärtämällä herkullisesti rajaa näyttämön ja sen ulkopuolen välillä, mikä tekee esityksestä lähes estradishown. Kimmo Sirén on avannut lavastuksessaan näkymät lavan taakse.
Lindholmin tukena näyttelijät vaihtavat rooleja lennossa, heittäytyvät huimapäisesti kiihkeään vauhtiin ja flirttailevat avoimesti yleisön kanssa. He luovat oudon maailman, jossa Akakin kaltaiset ihmiset pyrkivät löytämään pysyvän paikan.

 

 

HÄMEEN SANOMAT, Katri Kekäläinen:
Tom Lindholm
 tekee Akaki Akakijevitsinä valtavan herkkää ja taitavaa työtä. Vaikka Akaki on hiljaa suurimman osan ajasta, ei hahmo ole apaattinen… Muissa lukemattomissa viiksiä ja karvahattuja lennossa vaihtavat Arttu Ratinen, Elina Salovaara, Pete Koskinen, Ville Majamaa ja Jannastiina Hakala, eikä joukosta voi nostaa yhtä toisen edelle.

 

 

KESKISUOMALAINEN, Anu Puska:
Työelämä piiskaa ihmispolosta kaiken, mikä lähtee. Mikko Kannisen ohjaama yltäkylläinen komedia on kannanotto nykyaikaisten työolosuhteiden tolkuttomuuteen.
Hullunmyllyn älyttömyys korostuu, kun pyöritykseen joutuu vaatimaton ja vähään tyytyväinen ihminen. Tom Lindholmin virtuoosimaisesti tulkitsema Akaki Akakijevits syntyy pankkivirkailijan näköisenä… Akakin yritys kopioida työelämässä vaadittavia maneereita Arttu Ratisen, Elina Salovaaran, Pete Koskisen, Ville Majamaan ja Jannastiina Hakalan taituroimilta sivuhahmoilta on sydäntäriipaisevaa katsottavaa.

 

 

YLÖJÄRVEN UUTISET, Päivi Kuokkanen:
Lindholm on itkettävän tosi Akaki Akakijevits – – Lindholmin tulkinta on hypnoottinen, katsoja ei malta irrottaa katsetta Akakista…

 

 

VALKEAKOSKEN SANOMAT, Eila Saukkonen:
Ihan kuten novellin lukijalla, näytelmän katsojallakin sydän paisuu säälistä ja sympatiasta huono-osaisia veljiä kohtaan.

 

 

NOKIAN UUTISET, Martti Jaatinen:
Loistavaa satiiria komedian keinoin – – Ajankohtaisuudessaan ja riipaisevuudessaan Päällystakki on yksi tämän syksyn helmistä.

 

 

SATAKUNNAN TYÖ, Pertti Julkunen:
Hyvät näytelmät koostuvat vastakkaisista tunne-elementeistä. Onnistuneesti hauska esitys on aina myös surullinen. Kauhistuttava suru ja häkeltymätön hauskuus kasvavat harvoin yhdessä aivan niin innostavalla tavalla kuin Kannisen Päällystakissa. Se kuuluu Suomen teatterisyksyn komeimpiin tapahtumiin.

 

 

niin & näin, Ville Lähde:
Näyttelijäntyössä on tavoitettu samanlaisia vieraannuttavia Fakta homman tai Reinikaisen makuisia hetkiä…
Taidekokemuksen hienoimpia hetkiä on kysymys: mille minä nauran?
Lue koko juttu TÄÄLTÄ