Alasivun pääkuva

Lehdistöarvostelut – Päätepysäkki

”Pasi Lampelan käsikirjoittama ja ohjaama Päätepysäkki on tosin suomalaisen tämän päivän miehen, naisen ja perheen kuva. Se on niin hyvä, ettei TT-Frenckellin lavalla näe loistavasti kirjoitettuja hahmoja tai heitä hengästyttävästi esittäviä näyttelijöitä. Lampelan teksti on niin hyvää, että katsoja näkee lavalla vain itsensä. Viisi tähteä.”
Katso videoarvostelu:
Aamulehti Klippi, Markus Määttänen 

 
”Miesenergia jylläsi läpi esityksen vaikuttavasti. Esa Latva-Äijön (Jussi) ja Heikki Nousiaisen (isä) karisma puree ja vakuuttaa. Isä osasi olla juuri niin ärsyttävä, että ihan oikeasti hänestä ärsyynnyin. Ja se äänensävy, molemmilla on todella miellyttävä puheääni ja taito käyttää ääntään.”
Lue koko kirjoitus:
Verkkolehti Keskustori.fi, Satu Hakala

 
”Huh huh. Jännästi sitä nauttii katsomossa siitä, että henkilöt lavalla tekevät itsensä kaikkien silmissä välillä täysin naurettaviksi ja laukovat suustaan totuuksia, joita ihan hävettää kuulla. Samalla voi itsekseen kiristellä hampaitaan ja puristaa kättään nyrkkiin, kun suututtaa niin paljon toisten puolesta”
Lue koko kirjoitus:
Teatterikärpäsen puraisuja

 
”Perheen isä. Isänsä kuvajainen Jussi kamppailee isänsä elossa olevaa haamua vastaan, kantaa huolta taloudesta ja on päättänyt olla enää rakastamatta vaimoansa. Kunnon lattiaan poljennan kautta huikean hyvän roolin tekevässä Esa Latva-Äijössä on se kaikki ihanuus ja kamaluus, mitä monessa suomalaisessa miehessä on. Hän osaa tiivistää sen pieniin eleisiin, seksin haluun, jopa kyyneliin. Ehdottomasti Latva-Äijön parhaita suorituksia. Hänessä on jotain juuri tällaisten roolien tulkkia.
Kaikki toimii hienosti tässä näytelmässä.  Yksinkertainen lavastus kera jättikokoisen televisioruudun, joka toimii inhimillisyyden peilinä on hieno ratkaisu. Vahvaa tulkintaa, selkeän pienieleinen ohjaus ja inhottava, mutta mielenkiintoinen teksti. ”
Lue koko kirjoitus:
Man Made Lifestyle, Gekko Paavilainen 

 
”Nelihenkinen näyttelijäporukka on erinomainen. Esa Latva-Äijön Jussi on ruuhkavuosia elävän uraohjuksen perikuva, itsekseen asioita hautova mies, joka lopulta saa hieman raotettua sanaista arkkuaan. Vaimo Ilona (Elisa Piispanen) raataa perheen eteen, heittäytyy siitä hetkittäin marttyyriksi, heilahtelee tunnetilasta toiseen ja hajoaa suorittamisensa alle. Jussin isä (Heikki Nousiainen) on suuri persoona ja kaikessa raivostuttavuudessaankin sympaattinen. Lopulta mahtailevan, joviaalin kuoren alta paljastuu tavallinen virheitä tekevä ihminen. Avioliittonsa arkea Jussi pakenee nuoren Birgitan syliin. Birgitta (Emma-Sofia Hautala) on omanlaisensa self help -opas ja päästelee suustaan suuria totuuksia elämästä, mutta loppujen lopuksi hän on näytelmän henkilöistä eniten elossa.”
Lue koko kirjoitus:
One Night in Theatre