Alasivun pääkuva

Lehdistöarvostelut – Saiturin joulu

”Heiskanen taituroi Scroogena. Rento, hetkessä elävä, taiturimainen näyttelijäntyö on hyvän teatterin ydintä. /…/

 

Ilkka Heiskasen tekemä päärooli ahneena ja saitana Ebenezer Scroogena, joka löytää kummitusten avittamana itsestään hyvyyden, on näyttelijäntyön itsenäisyyspäivä. Siinä fyysinen ilmaisu ja replikointi yhdistyvät katsojaa puhuttelevasti. Olennaista on, ettei Heiskanen tee roolissaan omaehtoista sooloa, vaan on osa kiehtovan pikkutarinan kokonaisuutta. /…/

 

Tommi Auvisen ohjaama esitys on jo rakenteensa vuoksi ennen kaikkea Ilkka Heiskasen suvereenin työn varassa. Tampereen Teatterin esitys on kuitenkin paljon muutakin. Sitä koristaa huolellinen, 1800-luvun Englantiin kuljettava visuaalinen ilme, jota ovat luoneet lavastaja Marjatta Kuivasto, pukusuunnittelija Mari Pajula ja valoista vastannut Raimo Salmi.”

 

AAMULEHTI, Matti Wacklin

 

 

”Koko perheen näytelmä Saiturin joulu sijoittuu 1800-luvulle Englantiin. Ilkka Heiskanen näyttelee lumoavasti Saiturin roolin.

 

Lumouduin myös kauniista ja kekseliäästä lavastuksesta valoineen. Nokkelasti hieman kummitusmainen talo muuntuu moneksi tähtitaivaan alla. Huiman pitkä joulun henki on visuaalisesti ilmestys.

 

Hitsi, kun haluaisin kurkistaa tekniikkaan. Miten lavasteet rakentuvat ja miten soutuvene liikkuu soljuvasti lavan poikki. Mikä työ niiden tekemisessä on mahtanutkaan olla.”

 

Keskustori.fi, Satu Hakala

 

 

Blogiarvostelu:
Teatterin alivuokralainen