Alasivun pääkuva

Lehdistöarvostelut – Skavabölen pojat

”Skavabölen pojat on uudella tulemisellaan koskettava teatterielämys. Ajan hammas ei ole sitä nakertanut, pikemminkin vähän uusiksi määrittänyt ja asemoinut.”

DEMOKRAATTI, Rolf Bamberg

 

 

”Skavabölen pojat koskettaa edelleen.”

KESKIPOHJANMAA, Laura Airola

 

 

”Skavabölen pojat on erinomaista teatteria

Antti Raivion Q-teatterille kirjoittamasta näytelmästä Skavabölen pojat tuli aikansa kulttiesitys. Näytelmä vieraili Tampereen Teatterikesässä vuonna 1991. Nyt Skavabölen pojat nähdään samassa paikassa TT-Frenckellissä koskettavana ja erinomaisena tulkintana. (…)

Ohjaaja Marika Vapaavuori on onnistunut jo TT:n edellisissä ohjauksissaan Kuin ensimmäistä päivää ja Ihmisen osaolivat suuria menestyksiä. Skavabölen pojat jatkaa samaa taattua linjaa. Vapaavuori osaa liikuttaa ihmisten tunteita ja hallitsee oikeat painotukset.

Poikien rooleihin Vapaavuori on löytänyt hyvät tyypit. Rupert ( Jaakko Ohtonen ) on hiljaisempi ja mietiskelevämpi isoveli, Evert ( Eemu Korpela ) vilkas ja eläväinen pikkuveli. Koskettavaa on poikien keskinäinen yhteys. He selviävät ymmärtämättömien vanhempien aiheuttamista vaikeuksista jotenkuten ehjinä.

Heikki Hela tekee yhä syvemmälle alkoholismiin vajoavan isän roolin tarkasti, vaikka tilaisuuksia huvittamiseen olisi. Mari Turusen äiti on hienosti sisäistetty työ lasten menettämisestä ja toivon loppumisesta. Ilpo Hakalan Isä Kinnunen eli Taikuri tuo esitykseen mystisen ulottuvuuden pääkalloa metsästäessään.”

TAMPERELAINEN, Katariina Fleming

 
”Jaakko Ohtonen ja Eemu Korpela esittävät mainiolla tavalla poikia sekä lapsina että teini-ikäisinä. (…)

Poikien hauska mielikuvitusmaailma tuo rankkaan aihepiiriin keventävää huumoria. Länkkärileikit saavat heidät hetkeksi unohtamaan todellisuuden. Lohdullista on, että haavoittuneenakin on vielä mahdollisuus selvitä hengissä.”

YLÖJÄRVEN UUTISET, Päivi Kuokkanen

 

 

”Loistavaa teatteria ei koskaan näe liikaa.”

MANMADELIFESTYLE.com, Gekko Paavilainen
http://www.manmadelifestyle.com/2015/09/skavabolen-pojat/