Alasivun pääkuva

Lehdistöarvostelut – Taide

”Yasmina Rezan Taide tuo TT-Frenckelliin kutkuttavan kitkerää äijäpuhetta — Esa Latva-Äijö, Taneli Mäkelä ja Ville Majamaa tekevät ihailtavasti tyhjästä taulusta puhdistuskentän ystävyyssuhteelleen ja toisiaan jäytäville persoonilleen. — Hurjimmat energiat näyttämölle tuo Ville Majamaan Yvan bravuurimaisilla hysteriakohtauksillaan… Esa Latva-Äijön voisi kruunata ylimielistelyn kuninkaaksi ja Taneli Mäkelälle pitää antaa mitali loistavasta sanallisesta vastahyökkäyksestä”
AAMULEHTI, Markus Määttänen

 

”Kolme syytä tutustua Taiteeseen: Miehet, Itse teos, Ville Majamaa”
AAMULEHTI Valo, Tuulia Rautio

 

”Ohjaaja Tommi Auvinen on onnistunut luomaan lavalle erittäin virittyneen ilmapiirin — Näyttelijäkolmikko rytmittää esitystä tyylikkäästi pidättämistä ja purkautumista vuorotellen. Lopputulemana lavalla huseeraa kolme syväluotaavaa filosofia, jotka analysoivat raivopäisinä toistensa olemukset halki, poikki ja pinoon.”
KESKISUOMALAINEN, Anu Puska

 

”[Yasmina Rezan] Teoksille ominaista on veitsenterävä dialogi, mutta myös tauot, joiden aikana katsoja odottaa reaktiota, pelkää ja samalla toivoo pahinta. Tommi Auvisen ohjaus Rezan ehkä kuuluisimmasta näytelmästä Taide hyödyntää juuri tätä dynamiikkaa mainiosti. Esitys hengittää ja hengästyttää.”
HÄMEEN SANOMAT, Katri Kekäläinen

 

”Majamaan esittämän Yvanin avuttomuus nousee esille parhaiten. En ole ajatuksineni yksin, sillä esityksen jälkeen narikka on täynnä ylistyssanoja Majamaasta. Mäkelän ylimielisyys ja Latva-Äijön kateus ovat myös kutkuttavaa katsottavaa. Erinomaisen näyttelijäntyön ansiosta pienten nyanssien, esimerkiksi kuinka joku nauroi, ruodinnasta syntyy kiintoisaa draamaa. — Ohjaaja Tommi Auvinen kuljettaa taiteeseen, terapiaan ja homeopatiaan uskovaa kolmikkoa täydellisellä ajoituksella.”
AVIISI, Sanna-Kaisa Lähdeaho

 

”Taide on terävä, hauska ja ajatuksia herättävä näytelmä. Se on oivaltavasti kirjoitettu ihmissuhdenäytelmä, jonka dialogi kutkuttaa älynystyröitä ja nauruhermoa.”
VALKEAKOSKEN SANOMAT, Sirpa Rauhaniemi

 

”Kolmen miehen ystävyyttä taiteen avulla peilaava näytelmä on Tommi Auvisen ohjaamana tasapainoinen, hauska ja ajatuksia herättävä. — Dialogi on täynnä tunnetta ja älykästä sanailua, siis parasta puheteatteria. Sanankäytön mestarit Mäkelä, Latva-Äijö ja Majamaa ovat myös kehonkielen taitureita.”
YLÖJÄRVEN UUTISET, Päivi Kuokkanen

 

”Tasavahvan näyttelijäkolmikon kemia selvästi toimii.” 4 tähteä
PIRKKALAINEN, Antti Jokinen

 

”Taide ei ole Auvisen ohjauksessa riidan näköisrealistinen kuvaus. Miehet eivät huuda toistensa päälle vaan kuuntelevat toisiaan ja ajattelevat. Ratkaisu luo hienoa komiikkaa ja vaikuttavaa tragiikkaa. Komiikkaa syntyy siitä, miten miehet sanallistavat ja älyllistävät tunteitaan. Tragiikkaa kumpuaa siitä, miten he näyttämöllistävät ja tunteellistavat sanojaan ja ajatuksiaan.
Auvinen löytää henkilöohjauksessaan kiinnostavan työnjaon: Yvan tunteellistaa, Marc ja Serge älyllistävät. Latva-Äijö ja Mäkelä näyttävät mestarillisen keskittyneesti, miten pontevan surkuhupaisesti järki järsii luottamusta. Majamaa antaa kipeän kokovartalokuvauksen siitä, miten luottamuksen parantajaksi ryhtyvälle tunteiden julkaisijalle yleensä käy.”
DEMOKRAATTI, Pertti Julkunen