Alasivun pääkuva

Lehdistöarvostelut – Tuhkaa ja teräviä

”Hauskoista tilanteista saadaan nauttia rouvan ja siivooja-apulaisen toilailuissa. Everstin perilliset tuovat kukin tavallaan sähköisyyttä tarinaan. Ahlfors osaa rakentaa oivallisesti komedian rakenteen. Tässä näytelmässä annetaan katsojan olla edellä monessakin suhteessa. Se palkitaan, me saamme nauraa omille omituisuuksillemme näyttelijöiden toiminnan kautta.

 

Tampereen Teatterin pääohjaaja Mikko Viherjuuri näyttää erikoistuneen komedian ohjaamiseen. (–) Viherjuuren komedia viihdyttää, se ei yritä liikaa kurkottaa taivaisiin vaan etenee pysäkiltä toiselle kuin juna. Mikä on matkaa taittaessa kun on käytettävissä Tuija Piepposen ja Marjut Sariolankaltaisia komedienneja.”

ILKKA, Olli-Pekka Ulkuniemi

 

 

”Vahvaa luomiskautta elävä Marjut Sariola on everstin leskenä esityksen keskeinen voimakeskus.”

AAMULEHTI, Matti Wacklin

 

 

Mikko Viherjuuri on saanut käsiinsä näyttelijäseitsikon, joka saa katsojat viihtymään. Erityismaininta on annettava Marjut Sariolalle, joka sopii täydellisesti leskirouvan hehkuvaan ja räväkkään rooliin. Pukusuunnittelija Maiju Veijalaisen varma maku paistaa erityisen tyylikkään everstinnan kirkkaan punaisessa eleganssissa.

Jos olet kaivannut vanhanaikaista, lämminhenkistä ja hyväntuulista komediaa, Tuhkaa ja teräviä tarjoilee sinulle juuri sellaisen.”

YLÖJÄRVEN UUTISET, Päivi Kuokkanen

 

 

”…naseva replikointi ja hyväntuulinen huumori saivat pääosin vanhemmanpuoleisista katsojista koostuvan ensi-iltayleisön tämän tästä hörähtämään nauruun ja aplodeeraamaan kesken esityksen. Marjut Sariola ja ja Tuija Piepponen tekevät näyttämöllä laatuvarmaa työtä, ja kelpo esityksen tarjoavat osaltaan muutkin näyttelijät.”

PIRKKALAINEN, Maija-Riitta Merikanto