Alasivun pääkuva

Lehdistöarvostelut – Veriveljet

”Teatterissa toimii kaikki. Onnellisten tähtien alla syntyneessä tuotannossa on kaunis, levynkansimainen näyttämökuva ja tiukasti soittava bändi.

Ohjauksessa on kiinnitetty huomio oleelliseen ja annettu reilusti happea vain tietyille hahmoille toisten pysyessä taiten tehtyinä karikaryyreinä. Tässä ympäristössä on ollut ilmeisen helppoa kasvaa, sillä esimerkiksi Rinna Paatso tekee mahtavaa jälkeä Veriveljien tunnetuimmassa roolissa poikien äitinä ja Risto Korhonen on puhdasta Broawaytä Sammynä.

Produktion suurin lottovoitto on kuitenkin sen keskeisiin rooleihin kiinnitetty kolmen kopla: Nätyllä opiskelevat Jussi-Pekka Parviainen ja Martti Manninen sekä Lahden AMK:sta musiikkiteatterin tekijäksi valmistunut upeaääninen Saara Lehtonen. Mikä tekemisen ilo ja tuoreus – mitä kykyjä!”

TURUN SANOMAT, Maria Hattunen

 

 

”Tampereen Teatterin musikaali Veriveljet herää henkiin, kun bändi alkaa montusta lavan alta svengata kuin juna. (–)

Mickeyn ja Eddien eli nätyläisten Jussi-Pekka Parviaisen ja Martti Mannisen keskinäinen nenät vastakkain näytteleminen toimii.”

AAMULEHTI, Anu Ala-Korpela

 

 

”Ohjaajalla on ollut käytettävissään koreografi, joka osaa sulauttaa saumat, katsoja ei huomaa milloin erityisliike alkaa tai päättyy, vaan lavalla nähdään vauhdikasta menoa tai rauhallista läsnäoloa. Ari Nummisen kädenjälki näkyy isosti.

Teatterin kapellimestari Jyrki Niemellä on käytettävissään kuusimiehinen bändi, joka soittaa napakasti ja tarkasti. Äänisuunnittelu ja salimiksaus ansaitsevat erityiskiitoksen. (–)

Rinna Paatson esittämä rouva Johnstone on tämän näytelmän keskushenkilö. Paatso elää uskottavasti ja sympaattisesti sekä ilot että surut. Hän laulaa kuin enkeli. ”

ILKKA, Olli-Pekka Ulkuniemi

 

 

Paatso ja Rintala heittäytyvät elämän moukaroimiin äitihahmoihinsa itseään säästelemättä. (–)

Kaksoisveljinä nähtävät näyttelijäopiskelijat Jussi-Pekka Parviainen ja Martti Manninen sekä veljien välissä poukkoileva Saara Lehtonen elävät rooleissaan 7-vuotiaista aikuisiksi sellaisella vimmalla, että oksat pois. Kolmikko jättää takuulla itsensä ihmisten mieliin näyttelemällä viimeiset pisteet ja rivien välitkin.

Selon genreloikka on piristävä ja kertojan kokoava rooli sinänsä tärkeä. Laulaen kuljetetut kertojaosuudet ovat väkeviä ja väreitä nostattavia…”

KESKISUOMALAINEN, Anu Puska

 

 

”Musikaalin kertojan tehtävänä on toimia kohtalon äänitorvena ja taikauskon annosten jakelijana. Jussi Selo ja Sami Hintsanen vuorottelevat tehtävässä.

Satuin Hintsasen vuorolle ja muutin mieltäni artistista. Olen aikaisemmin moittinut hänen esiintymisiään kiusallisiksi ja lauluääntään kireäksi ja rumaksi. Äänestä olen oikeastaan yhä samaa mieltä, mutta nyt sekä ääni, että mies sopivat erinomaisesti tehtäväänsä. Kummassakin oli sitä rosoisuutta, jota sileä musikaali välttämättä tarvitsi.

Myös Hintsasen taidetta voi luonnehtia nykykansanomaiseksi. Hän on kehittänyt itsestään ehjän paketin, joka joko sopii esitykseen tai sitten ei. Nyt katsoja saa sen vaikutelman, että hän esiintyy omissa vaatteissaan ja omana itsenään. Miehen hienot ilmestymiset ja katoamiset voi laskea hyvän ohjauksen syyksi, mutta selvää on, että hän pitää tilaa hallussaan omalla karismallaan. Esiintyminen on karheaa ja piiloisella tavalla hauskaa.”

DEMOKRAATTI, Pertti Julkunen

 

 

”Veriveljet on hieno teatterielämys. Tarina ja musiikki imaisevat mukaansa niin aikuisen kuin teini-ikäisenkin.”

KIRKKOSANOMAT, Kirsi Airikka

 

 

Veriveljet kiehtoo tarinallaan ja vetävällä musiikillaan

Rinna Paatso sopii hyvin rouva Johnstonen rooliin. Hänen tunneskaalansa äitinä on pohjaton. Köyhä taipuu, ettei taittuisi. Oman lapsen pois antaminen leimaa lopun elämän. Paatso aivan kuin sulaa kohdatessaan pikkupoika Eddien. Näyttelijä on tunteikas laulaja, tästä yhtenä esimerkkinä riipaiseva Osamaksuelämää. (–)

Jussi-Pekka Parviaisen Mickey ja Martti Mannisen Eddie ovat oivallinen veljespari.”

YLÖJÄRVEN UUTISET, Päivi Kuokkanen

 

 

”Veriveljet saa silmänurkan kostumaan. Se on koskettavaa draamaa elämän tärkeistä asioista musikaalin muodossa. (–)

Aivan huiman hauska on Risto Korhonen kaksosten punkkariveljenä Sammyna. Korhosen kokovartalotulkinnassa räkä lentää eivätkä ojennukset jää vajaiksi. Teenkin julkisen ehdotuksen, että Korhonen valittaisiin parkettien partaveitseksi seuraavaan Tanssii tähtien kanssa -kisaan.”

PIRKKALAINEN, Antti Jokinen