Alasivun pääkuva

Tampereen Teatteri tukee opettajien työtä lasten ja nuorten teatterikasvatuksessa

 

Autamme mielellämme sopivan näytelmän valinnassa, ja joidenkin näytelmien kohdalla voimme järjestää keskustelutilaisuuksia joko ennen esitystä tai sen jälkeen. Myös tekijätapaamisia niin teatterilla kuin kouluilla järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Tiedustele rohkeasti ryhmällesi sopivaa tapaamista.

Opastetuilla teatterikierroksilla paljastamme myös niitä teatterin tiloja, joihin katsojat eivät muuten pääse kurkistamaan.

Esitysten katsomiseen ja käsittelyyn liittyviä oheismateriaaleja valmistetaan opettajien ja muiden kiinnostuneiden käyttöön yhteistyössä tamperelaisten opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa.

 

Lisätietoja:

neili.koivuniemi@tampereenteatteri.fi, p. 010 346 2258

 

 

Oheismateriaalit kaudella 2018-2019:

Anna Karenina (pdf)

Anna Karenina –näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Jenni Hurme, Kaisa Ikäläinen, Jari Ketola, Terhi Lintunen, Eija Piikkilä, Päivi Ruohoniemi ja Sari Ruokonen

 

Juurihoito (pdf)

Juurihoito-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Anne Hietikko, Hannele Junttila, Tuija Leppäharju ja Minna Martikainen.

 

Sademies (pdf)

Sademies-näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Soile Mäkisalo, Satu Verho, Eeva Humalamäki, Nina Ignatius, Miia Kuorilehto, Virpi Matala, Paula Jalo, Marjo Vuori, Hillevi Avikainen, Hilpi Luukkonen ja Sari Vuokko

 

Ulkomaalainen (pdf)

Larry Shuen komediaan Ulkomaalainen liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Päivi Favorin, Jenni Hurme, Disa Kamula, Terhi Lintunen, Soile Mäkisalo ja Satu Verho.

 

Teatterietiketti (pdf)

Teatterietiketistä saat käytännön tietoa Tampereen Teatteriin tulemisesta ja teatterissa viihtymisestä.

 

 

Ohjelmistosta poistuneet näytelmät:

 

Euroopan taivaan alla (pdf)

Euroopan taivaan alla -komediaan liittyvät tehtävät ovat tehneet äidinkielenopettajat Terhi Davies, Marja Leena Koli, Soile Mäkisalo, Satu Verho ja ilmaisutaidon ohjaaja Disa Kamula.

 

Hamlet (pdf)

William Shakespearen näytelmään Hamlet liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hilpi Luukkonen, Elisa Nordström, Johanna Toivanen ja  Pirkko Turunen.

 

Hiiriä ja ihmisiä (pdf)

John Steinbeckin klassikkoon Hiiriä ja ihmisiä liittyvät tehtävät ovat valmistaneet äidinkielen ja kirjallisuuden opettajat Päivi Aro, Virpi Matala ja Oili Sainila sekä englannin opettaja Hilpi Luukkonen. Työryhmän opiskelijaedustajina ovat toimineet Karri Heinonen, Sami Kattelus ja Ella Tarmo.

 

Hiiriä ja ihmisiä draamatehtävät (pdf)

Esitykseen liittyvät draamatehtävät ovat suunnitelleet teatteri-ilmaisun opettajat Heli Alku, Disa Kamula ja Virpi Matala.

 

Huojuva talo (pdf)
Huojuva talo -draamaan liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Jenni Hurme, Hannele Junttila, Jari Ketola, Terhi Lintunen, Eija Piikkilä, Päivi Ruohoniemi ja Sari Ruokonen.

 

I Love You Because (pdf)

I Love You Because -musikaaliin liittyvät ammatillisesti suuntautuneet tehtävät ovat suunnitelleet Tampereen ammattiopiston lehtori Hillevi Avikainen ja ilmaisutaidon ohjaaja Disa Kamula. Työryhmässä opiskelijaedustajina ovat toimineet Tuuli Haavisto ja Senni Tähtinen.

 

Jatkuvaa kasvua (pdf)

Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän näytelmään Jatkuvaa kasvua  liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Heini Järvinen, Marja Leena Koli, Soile Mäkisalo ja Satu Räty.

 

Kuin ensimmäistä päivää (pdf)

Anna Krogeruksen näytelmään Kuin ensimmäistä päivää liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hillevi Avikainen, Lotta Mikkonen, Heino Saarinen ja Oili Sainila.

 

Kylmä murha (pdf)

Edward Taylorin dekkariin Kylmä murha liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hillevi Avikainen, Hilpi Luukkonen, Heino Saarinen ja Sari Vuokko.

 

Lokki (pdf)

Anton Tšehovin klassikkoon Lokki liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Heini Järvinen, Marja Leena Koli, Soile Mäkisalo, Elisa Nordström ja Johanna Toivanen.

 

Mustapukuinen nainen (pdf)

Stephen Mallatrattin näytelmään Mustapukuinen nainen liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Sari Ruokonen, Tredu / sosiaali- ja terveysalan lehtori, Päivi Ruohoniemi, Kangasalan Pikkolan koulu / erityisopettaja, äidinkieli ja kirjallisuus, Jari Ketola, Tredu / talotekniikka, taide ja kulttuuri, Petri Huhtala, Tredu / sosiaali- ja terveysalan opettaja

 

Musta sydän (pdf)
Musta sydän -sieppausdraamaan liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hillevi Avikainen, Eeva Humalamäki, Nina Ignatius, Miia Kuorilehto, Hilpi Luukkonen, Soile Mäkisalo, Satu Verho ja Sari Vuokko.

 

Näytelmä joka menee pieleen (pdf)

Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin Näytelmä joka menee pieleen -komediaan liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hillevi Avikainen, Eeva Humalamäki, Nina Ignatius, Jari Ketola, Hilpi Luukkonen, Päivi Ruohoniemi ja Sari Vuokko.

 

Skavabölen pojat (www-sivu)

Antti Raivion näytelmään Skavabölen pojat liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hatanpään lukion äidinkielen ja kirjallisuuden sekä musiikkiteatterin opettajat Annika Alapiha ja Tuija Leppäharju, musiikkiteatterilinjalaiset Jonne Haapala, Miina Hallikainen, Joonas-Ville Hietaniemi, Aliisa Kattelus, Janita Kemppainen, Linnea Kenttä, Henna Koivula, Julia Koskinen, Noora Mäkinen, Teea Ranta, Karoliina Saastamoinen, Linda Sokka, Frans Åkerberg. Kuvaus, editointi ja nettisivut Markus Helminen.

 

Suomen kaunein (pdf)

Tampereen Teatterin ja Teatteri Siperian yhteistuotantoon Suomen kaunein liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Petri Huhtala (Tredu / sosiaali- ja terveysalan opettaja), Disa Kamula (Tampereen Teatterin yleisötyöntekijä), Jari Ketola (Tredu / talotekniikka, taide ja kulttuuri), Päivi Ruohoniemi (Kangasalan Pikkolan koulu / erityisopettaja, äidinkieli ja s2-opettaja) ja Sari Ruokonen (Tredu / sosiaali- ja terveysalan lehtori).

 

Teatterikierros 1918 (nettisivusto)
Teatterikierros 1918 valottaa Suomen itsenäisyyden alussa käydyn sisällissodan tapahtumia ja Tampereen Teatterin roolia strategisena ja symbolisena tukikohtana, jonka hallinnasta punaiset ja valkoiset taistelivat. Teatterikierrokseen liittyvän oheismateriaalin  on toteuttanut kierroksen vetäjä, tietokirjailija Eija Mäkinen.

 

Tiputus (pdf)

Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan uutuuskomedia Tiputus parodioi suosittua Putous-formaattia. Näytelmään liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Tampereen lyseon lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opettajat Marja Leena Koli, Soile Mäkisalo ja Satu Verho.

 

Tyttö ja varis (pdf)

Sirkku Peltolan näytelmään Tyttö ja varis liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Piia Kauhanen, Disa Kamula, Tuija Leppäharju, Kirsi Mustonen, Sari Ruokonen, Margit Satola ja Teija Ärling.

 

Vadelmavenepakolainen (pdf)

Miika Nousiaisen romaaniin perustuvaan näytelmään Vadelmavenepakolainen liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Terhi Davies, Anne Koivikko, Marja Leena Koli ja Soile Mäkisalo.

 

Veriveljet (pdf)

Willy Russellin musikaaliin Veriveljet liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Susanne Issakainen, Hilpi Luukkonen, Lotta Mikkonen, Soile Mäkisalo ja Taina Vähämäki.

 

Villikalkkuna (pdf)

Christopher Durangin näytelmään Villikalkkuna liittyvät tehtävät ovat valmistaneet Hilpi Luukkonen, Sammon keskuslukio / lehtori, englanti ja ruotsi sekä Sari Vuokko, Nokianvirran yläkoulu / lehtori, englanti ja ruotsi