Alasivun pääkuva

Sylityksin katsojapalautteet

Esitys oli todella koskettava, 2,5 tuntia hurahti nopeasti. Itsellemme ja läheisillemme ei lapsettomuus ole ongelma, mutta mielestäni aihetta käsiteltiin monipuolisesti ja hienosti näytelmässä. Kokonaisuus meni aivan sieluun asti. En ole aikaisemmin nähnyt mitään vastaavaa.

 

Kaikki toimi muutoinkin hyvin, tarjoilut olivat tosi hyviä. Teatterisali hyvin kauniilla paikalla  vanhassa tehdaskiinteistössä.

 

Ei yhtään tiennyt mitä tuleman piti, mutta oli aivan loistava. Hyvin käsitelty arkaa aihetta, sai nauraa ja todella loistavaa näyttelijätyötä.

 

Hyvä, herkkä. koskettava. Pidin kovasti. Suosittelen.

 

Esitys oli mainio, näyttelijäsuoritukset mahtavia. Lavastus toimiva.

 

Aihe: Hyvin ajankohtainen, monessa parisuhteessa tätä päivää, rohkeasti tuotu esille kuinka lapsettomuudesta kasvaa mielenterveys haitta jopa sairaus.

 

Näytelmä oli kostettava ja silmiä avaava.

 

Erinomainen teksti ja esitys. Lapsi keskiössä oli käsitelty niin monenlaisia aikuisen näkökulmia, että itsekin havahtui asian moninaisuuteen. Näyttelijöiden suoritukset olivat fantastiset! Lopun Niilo oli piste iin päälle, erään yksinäisen naisen toiveen toteutuminen. Musiikki ja lavasteet sulautuivat esitykseen vai toisin päin? Suosittelen kaiken ikäisille sukupuolesta riippumatta.

 

Frenckell on yksi suosikkiteattereistani eikä pettänyt tälläkään kertaa. Ihan ei aihe liipannut läheltä, mutta hyviä näyttelijäsuorituksia. Muutama turha teema ja tiivistämisestä aina nillitän, vaan viihdyin silti.

 

Oikein koskettava ja herkkä esitys. Etenkin lapsettoman parin ja yksinhuoltajaäidin roolit olivat varmasti raskaat ja näyttelijät olivat erittäin hyvin roolissaan sisällä. Kiitos kovasti!

 

Voimakkaita tunteita sisältävä ja aiheuttava erinomainen esitys.

 

Esitys oli hieno ja herätti ajatuksia. Laadukasta työtä jälleen Frenckell-näyttämöllä.

Todella koskettava ja hyvin tehty esitys. Odotin jotain aivan muuta, mutta olikin monesta näkökulmasta toteutettu ja varsinkin siivoojan hieman yksinkertainen hahmo oli todella koskettava. Tahaton lapsettomuus on trauma, joka ei häviä, siihen vain tottuu. Hienoa, että sitä on osattu kuvata noin herkästi.

 

Mukava katsoa hienoa teatterityötä ja heittäytymistä! Erityiskiitokset Elisa Piispaselle, uskalsit heittäytyä yksihuoltajaäidin raastaavaan rooliin; tämä todella kosketti. Myös Martin Mannisen ja Eeva Hakulisen parisuhderiitaa oli mielenkiintoista katsella, lapsettomuus osana monia pariskuntia tänä päivänä. Vahvaa osaamista myös Elina Rintalalta, kätilön rooli oli hauska; itse sairaanhoitajana hypertelin naurusta! Sylityksin on koskettava aihe, johon mukaan oli heitetty ripaus huumoriakin, toimii teatterissa varsin mainiosti. Lisää tämänlaisia esityksiä!

 

Koskettava esitys elämän arvaamartimuudesta, surusta, tuskasta, kasvusta vanhemmuuteen. Yleisö oli herkillä nyyhkytyksin, itkullakin. Tajusin, miten raastava asia lapsettomuuskamppailu voi olla. – Loppukumarryksessa kaipasi sitä, että näyttelijät olisivst halanneet toisiaan ja ottaneet toisiaan kädestä kiinni. Lapsi omisi saanut olla rivin keskellä, jä häneen olisi pitänyt kohdistaa hymyjä. Hän sentään oli roolissaan yksin näyttämöllä.

 

Kiitos. Tapaan hyvää ystävääni aivan liian harvoin. Mutta teatteri on hyvä syy tavata. Hyvä esitys, ajatuksia herättävä ja hiukan ajatuksia ravistelevakin. Kiitos, kivaa oli❤️

 

Kiitos hyvästä esityksestä! Oli mukava aloittaa syyskausi mielenkiintoisella esityksellä. Ostin liput kesän alussa tarjoushinnalla 15 e, mikä myös oli ilahduttava asia ahkeralle kävijälle. Tällaisia toivoisin aina joskus lisäpotkuksi lippujen ostamiseen.

 

kevään messuilta ostetut liput, kaikki toimi hyvin, Tampere näytti hyvältä siis sää suosi. esitys hyvä, vaikka aihe etukäteen pohditti olisiko liian raskas-ei ollut toinen meistä katsojista on lapseton, toinen lapsellinen 🙂 hienot roolisuoritukset, vaatetus sekä yksinkertainen, näyttävä lavastus. niin todentuntuista.

 

Teatterikappale oli erittäin onnistunut. Tuotiin aiheeseen liittyvät asiat joka kannalta monipuolisesti esiin.  Jäi paljon asioita ”mietintämyssyyn”,, koska asioilla on niin monta puolto, joita ei tule ajatelleeksi ollenkaan.

 

Puhutteleva ja asiaa oli. Näinhän se oikeassakin elämässä menee….  Toiset saavat lapsia niin halutessaan ja toiset eivät saa lainkaan tai saavat niitä vastoin tahtoaan.

Näytelmän esitystyyli oli ainakin alussa raskasta kuunneltavaa. Koin puheen huudoksi ja meuhkaamiseksi. Olisi mennyt kyllä perille pienemmälläkin äänellä ja vähemmällä pateettisuudella (onkohan oikea termi tähän….).

Erityisen kiitoksen annan Almaa näytelleelle Kirsimarja Järviselle (oliko hän?). Vähäeleinen, rauhallinen tyyli upposi minuun. Ja tietysti vaikutuksen teki hänen hahmonsa elämänkokemukset… Ihana nainen hänen hahmonsa ja hyvin eläydytty.

Näytelmän loppu oli yllättävä. Kiitos siitä vaikka sekin surullinen oli….

Ajattelen niin, että jokainen lapsi, joka tähän maailmaan syntyy, on tarkoitettu syntyväksi. Siksi elämä on pyhää ja lahjaa. Toki vaikeaa voi olla ja onkin mutta keinoja selvitä on kyllä useita.

 

Tuosta tahattomasta lapsettomuudesta… minun on vaikea ymmärtää sitä miksi se on niin tavattoman vaikea asia joillekin. Ikään kuin siitä lapsettomuudessa rypemisestä tehdään se elämäntehtävä. Itse olen käynyt lapsettomuushoitoja läpi aikoinani ja hyväksynyt sen, etten tule äidiksi biologisesti. Mutta kun siitä yrittämisen stressistä luovuin, tulinkin raskaaksi ja sain lopulta kaksi tytärtä, jotka muuten ovat erityislapsia kumpainenkin. Siksi ajattelen, että jollei lapsia ala kuulua, on se tarkoitettu niin, että tälle parille ei ole hyväksi vanhemmuus…. No nyt saisin huutobuuausta niskaani jos tätä jossakin julkisesti kuuluttaisin. Mutta elämässä on niin paljon muuta, muiden lapsia, vanhuksia, vammaisia, joihin hoivavietin voi purkaa, että varmasti elämäntarkoituksen voi löytää muualta ja muustakin kuin vain biologisesta vanhemmuudesta.

 

Kiitos. Oli upea ja monisärmäinen, paljon kosketuspintaa-antava näytelmä. Toinen meistä lapsellinen, toinen lapseton nainen. Molemmat löysimme paljon itseä koskettavia juttuja.

Jos jotain miinusta, niin paljon teatterissa käyvinä ja muutenkin kriittisinä ihmisinä olimme ärsyyntyneitä yh-äidin roolista. Siinä jäi niin monta lankaa ilmaan.

Alussa hän sanoi olevansa lapseton, mutta sitten hänellä heti olikin lapsi. ?? Lapsi oli 3v mutta kuljetettiin vaunuissa. ?? Oliko Martti lapsen isä? Miksei voitu asiaa selventää, oliko joku kännihairahdus kuitenkin niin kunnolliselta mieheltä vai vain mieleltään järkkyneen naisen keksimä juttu??

Yh-äidin lopullinen kohtalo jäi ilmaan … lapsensa oletettavasti tappoi.

Miksi ilmeisen synnytysmasentuneen ja oman identiteetin kadottaneen nuoren naisen mieli yhtäkkiä muuttuukin, niin että omasta halustaan haluaa olla taas raskaana??

Pohdimme näytelmää pari tuntia ja olimme vaikuttuneita kaiken kaikkiaan. Näyttelijäsuoritukset olivat huikeita.

Intensiteetti pääsi lähes Huojuvan talon tasolle. Se tosin oli rajuudessaan omalla sarakkeellaan. Teidän Frenckellin näytelmät ovat olleet huippuja. Kiitos!

 

Huikea näytelmä ja upeat näyttelijöiden suoritukset. Todella vaikutta ja mukaansa tempaava!

 

Mielenkiintoinen näytelmä, hienot näyttelijäsuoritukset, koskettava aihe, jota kuvattu ilmeisen totuudenmukaisesti.

 

Loistava näytelmä. Tarina ja toteutus oli puhutteleva. Näkökulmia oli paljon ja antoi asiaan ajateltavaa.

 

Aihe ei ole minulle enää ajankohtainen (lapseni ovat jo 35 ja 40 vuotiaat) , mutta esitys oli silti mielenkiintoinen. Näyttelijätyö oli kerrassaan loistavaa. Ystäväni ja minä nautimme loistavasta esityksestä. Hyvää syksyä teatterin väelle.

 

Hieno ja kiinnostava esitys. Herätti paljon ajatuksia ja keskustelua.

 

Olimme 7.9.2018 perjantaina katsomassa Sylityten näytelmää. Näytelmä oli hyvin koskettava ja sitä teatteria joka antaa sielulle sitä jotain. Aihe on monelle hyvin riipaiseva, me olemme jo isovanhempi iässä ja onnellisia vanhempia ja isovanhempia. Onnistunut kokonaisuus, kiitos. Ruusut teille.

 

Erittäin vaikuttava, ymmärrystä  ja tunteita herättäväesitys. Suurkiitos!

 

Koko Sylityksin esitys oli onnistunut. Kosketti. Hienosti käsitelty kipeä aihe. Huippu näyttelijät.

 

Kiitos mahtavasta esityksestä. Vaikeita asioita käsiteltiin monipuolisesti. Parit olivat uskottavia ja kemiat pelasivat hyvin. Meitä oli 100 partioväkeä ja kommentit olivat kiittäviä eli väki oli tyytyväistä. Myös miehet ennakkoluuloistaan huolimatta viihtyivät esityksessä. Kun valitsen näytöksen lähes diktaattorina omien ajatusteni mukaan ja aika pienin tiedoin, onnistuminen on myös minulle tärkeää.

 

Loistava käsikirjoitus, erinomainen roolitus. Martti Mannisen suoritus erinomainen. Hurmaava esitys kaiken kaikkiaan.