Ensi-ilta

18.01.2024


Näyttämö

Frenckell

Katuosoite

Frenckellinaukio 2

Kesto

2 t 30 min, sisältää väliajan


Genre

Draama
Yhteistyö

Esittely

Poistunut ohjelmistosta

Tommi Kinnusen menestysteos seitsemän teatterin yhteistyönä

”Näytelmä vetää mukaansa heti alusta, ja tekee sen pelkän taitavan näyttelijäntyön varassa. On virkistävää nähdä tällaista yhteistyötä eri puolilta Suomea tulevilta ammattilaisilta, jotka Mari Turusta lukuun ottamatta ovat Tampereella vielä täysin tuoreita kasvoja. Kaikki viisi naista ovat erinomaisia.”
Aamulehti, Nina Lehtinen

Sota Lapissa on ohi. Viisi naista kävelee poltetun maan halki. Heidän ainoa päämääränsä on säilyä hengissä, palata takaisin elämään, jonka he luulivat jättäneensä taakseen.

Koteihinsa käveleviä naisia yhdistää vain häpeä ja tieto vastassa olevasta vihasta. 

Ei kertonut katuvansa on kuvaus elämänjaksosta, josta ei koskaan enää puhuttu.

Taiteilijaprofessori Mikko Roiha on dramatisoinut ja ohjannut Tommi Kinnusen romaaniin pohjautuvan näytelmän, joka esitetään seitsemän teatterin yhteistyönä. Tampereen Teatterin lisäksi mukana ovat Kouvolan Teatteri, Turun kaupunginteatteri, Lahden Kaupunginteatteri, Seinäjoen kaupunginteatteri, Hämeenlinnan Kaupunginteatteri sekä suomalaisberliiniläinen Vapaa Teatteri. 

Esitys harjoiteltiin Berliinissä, jossa se sai ensi-iltansa 1.7.2023 Heimathafen Neukölln-teatterin Pier 9-näyttämöllä.
Suomen ensi-ilta oli 15.9.2023 Kouvolan Teatterissa.
Tampereen ensi-ilta on 18.1.2024.

Yli 16-vuotiaille.


Näyttelijät

Tiina Winter

Ulla Koivuranta

Mari Pöytälaakso

Liisa Peltonen

Jari-Pekka Rautiainen

Tekijät

Dramatisointi ja ohjaus
Mikko Roiha
Ääni- ja videosuunnittelu, kuvat
Moe Mustafa
Pukusuunnittelu
Taina Sivonen

Arvostelut ja katsojakommentit

Arvostelut

Aamulehti, Nina Lehtinen

"HARVOIN pääsee arvioimaan uutta näytelmää, joka on niin pinnistelemätön ja täysin valmis kuin mitä Tampereen Teatterissa torstaina ensi-iltansa saanut Ei kertonut katuvansa on. /--/ Näytelmä vetää mukaansa heti alusta, ja tekee sen pelkän taitavan näyttelijäntyön varassa. On virkistävää nähdä tällaista yhteistyötä eri puolilta Suomea tulevilta ammattilaisilta, jotka Mari Turusta lukuun ottamatta ovat Tampereella vielä täysin tuoreita kasvoja. Kaikki viisi naista ovat erinomaisia. /--/ Dramaturgina ja ohjaajana Mikko Roiha on onnistunut tiivistämään Kinnusen pitkästä proosasta olennaisen. Samalla hän on tuonut mukaan oman tulkintansa siitä, mistä elämän selviytymiskamppailussa on kyse. Ei kertonut katuvansa on ilmava romaanisovitus, joka antaa uutta kirjan lukeneillekin."

Kouvolan Sanomat, Anna-Maija Järvi-Herlevi

"Esitys on intensiivisyydessään häkellyttävä. Se upottaa maailmaansa ensi hetkestä. Vankiparakit ja kuorma-auton lava, poltettu Lappi, miinakentät, kuohuvat joenuomat, pelko, nälkä, solidaarisuus, hylkääminen, traumat, häpeä, syyllisyys, unelmat, jopa haikea rakkaus tuntuvat katsojan kehossa. /--/ Näyttelijäntyö ja samalla henkilöohjaus on uljasta. Jokainen rooli on lihaa ja verta, viimeistelty ja elävä. /--/ Mari Turusen hienosti tulkitsemassa Irenessä näyttäytyy ihminen paljaimmillaan. "

Katsojakommentit

Tutustu myös näihin

Draama
Syksyllä 2024

Ihmettä kaikki

Uutuusnäytelmä Juha Itkosen perheromaanista

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää
Fantasiaseikkailu
Puhenäytelmä
Syksyllä 2024

Taru Sormusten herrasta

J. R. R. Tolkienin rakastettu klassikko. Tampereen Teatterin, Tampere-talon & Tampere Filharmonian suurtuotanto syksyllä 2024 Tampere-talossa

Näyttämö: Tampere-talo

Seuraavat esitykset:

Osta liput Lue lisää
Komedia
Syksyllä 2024

Vaimoni, Casanova

Leea Klemolan teatteriin sijoittuva raadollisen hauska komedia

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää