Ensi-ilta

28.10.2020


Näyttämö

Kivi

Katuosoite

Keskustori 2

Kesto

1 t 50 min, sisältää väliajan

Väliaika

Kyllä


Genre

Vierailu

Esittely

Taloyhtiön puheenjohtajalla on ongelma: putkiremontti on tulossa, asiat on sovittu, asukkaat tavoitettu, mutta yksi ovi pysyy kiinni. Sen takana asuu Ainailona Hopea, kypsään ikään ehtinyt näyttelijätär. Hänellä on Projekti, jota remonttien kaltaiset joutavuudet eivät saa häiritä. Tilinpäätös, kuolinsiivous, muistojen roinat pois nurkista.

Näyttelijän työ teatterissa on hetken henkäys, siitä ei jää mitään jäljelle. Paitsi että Ainailonasta jää. Hän tallentaa videolle elämänsä rooleja – niitä joita on näytellyt, niitä joita ei koskaan saanut näytellä. Tätä et tiennytkään Niskavuoren naisten Ilonasta, veronalaisesta varhaisteini Julia Capuletista, Kolmen sisaren Mashasta, ex-kuningatar Kleopatrasta ja monista muista. Kunhan muistat, että näyttelijä ja rooli ovat eri asioita – vai ovatko?

Esityksessä kuljetaan Ainailonan kera näyttelijän elämänkaarta, sen nousuja ja laskuja, onnen hetkiä ja umpikujia. Samalla kun puheenjohtaja Raskin epätoivo syvenee ja keinot kovenevat.

HUOM! Alennukset eivät ole voimassa tässä esityksessä. Kaikki liput 25 €.

Näyttelijät

Tekijät

Tekijät

Kirjoittanut
Liisa Urpelainen, Lauri Sipari

Työryhmä

Ohjaus
Jotaarkka Pennanen
Lavastussuunnittelu
Marjatta Kuivasto
Pukusuunnittelu
Jaana Aro
Musiikki
Elisar Riddelin

Arvostelut ja katsojakommentit

Arvostelut

TAMPERELAINEN, Karoliina Fleming

""Aliisa Pulkkinen näyttelee intensiivisesti ja intohimoisesti kaikki 18 roolia. - - Kaikki roolit Aliisa Pulkkinen tekee hämmästyttävällä taidolla, osaa tuoda jokaiseen henkilöön oleellisen. Tällaista teatterin ilotulitusta on etuoikeus seurata. Kohtaukset tutuista näytelmistä lisäävät nautintoa. Jotaarkka Pennanen on onnistunut ohjauksessaan erinomaisesti.""

Man Made Lifestyle, Gekko Paavilainen

"“Heittäytyminen kaikkeen ja kaikkiin on huikeaa. Tunne on mukana jokaisessa pienessäkin roolissa 100 prosenttisesti. Että mä vaan palvon tuota naista! Jokaisen hieman kokeneen näyttelijän pitäisi kokea tällainen rooli ja teos. Aliisa Pulkkisen valovoimaisen suorituksen vuoksi annan täydet ja ansaitut tähdet.” ★★★★★"

Katsojakommentit

Tutustu myös näihin

Komedia
Nykysirkus
Syksyllä 2024
Vierailu

Etsivät

Fyysistä komediaa ja nykysirkusta

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää
Kaikki ystäväni esityskuva
Komedia
Vierailu

Kaikki ystäväni

Suositun trilogian viimeinen osa

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää
Komedia
Syksyllä 2024
Vierailu

Likapyykkiä

Komediavierailu

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää