Kepeä elämäni

Ensi-ilta

18.05.2022


Näyttämö

Frenckell

Katuosoite

Frenckellinaukio 2

Kesto

1 t

Väliaika

Ei


Genre

Vierailu

Esittely

Kepeä elämäni on omakohtainen, runollinen, laulullinen, vastaansanomaton ja pohjattoman leikkisä monologi siitä, miten sen kertojan transtausta on kääntynyt voimavaraksi ja onnellisuuden lähteeksi.

“Transihmisyydestä on puhuttu viime aikoina mediassa aika paljon, mutta usein vain traagisten ja synkkien kohtaloiden kautta. Mä koen, että muunkinlaisia näkökulmia kaivataan – joten tässä on mun omani.”
– Miiko

Miiko Toiviainen valittiin Vuoden nuoreksi lausujaksi Kajaanin Runoviikolla vuonna 2018. Voiton myötä Toiviaiselta tilattiin esitys seuraavalle vuodelle. Kajaanin ensi-iltansa lisäksi Kepeä elämäni -monologi on hurmannut yleisönsä ympäri Suomen. Kepeä elämäni nimettiin Valtakunnallisen Monologikilpailun voittajaksi 2020. Samana vuonna Miiko Toiviainen sai monologista Vuoden teatterinäyttelijä -palkinnon.

Miiko Toiviainen on helsinkiläinen näyttelijä, joka valmistui Teatterikorkeakoulusta 2018 ja on sittemmin työskennellyt muun muassa Helsingin Kaupunginteatterissa, Turun Kaupunginteatterissa, Q-teatterissa, Teatteri Takomossa, Suomen Komediateatterissa, NAMT-musikaalifestivaaleilla New Yorkissa, sekä improvisaatioteatteri Stella Polariksessa, jonka jäsen Miiko on ollut vuodesta 2018. Miiko on myös suorittanut musiikkiteatterin maisteritutkinnon Mountview Academy of Theatre Arts -korkeakoulussa Lontoossa. Keväällä 2021 hänet kiinnitettiin KOM-teatterin näyttelijäensembleen. 

Näyttelijät

Miiko Toiviainen

Tekijät

Työryhmä

Ohjaaja
Riikka Oksanen
Dramaturgi:
Aino Pennanen
Sävellys ja äänisuunnittelu
Eeva Kontu
Visuaalinen suunnittelu
Sofia Palillo
Musiikin tuotanto
Mikko Renfors

Tutustu myös näihin

Komedia
Nykysirkus
Syksyllä 2024
Vierailu

Etsivät

Fyysistä komediaa ja nykysirkusta

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää
Kaikki ystäväni esityskuva
Komedia
Vierailu

Kaikki ystäväni

Suositun trilogian viimeinen osa

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää
Komedia
Syksyllä 2024
Vierailu

Likapyykkiä

Komediavierailu

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää