Kuva näyttelijästä Ilkka Hämäläinen

Ilkka Hämäläinen

Ilkka Hämäläinen on laulanut Suomen Kansallisoopperassa vuodesta 2002 sekä solistikiinnityksellä että kuorolaisena. Siellä hänen menestyksiinsä kuului mm. Lloyd-Webberin Oopperan kummituksen nimirooli. Hämäläinen eläköityi Kansallisoopperasta kesällä 2019, mutta jatkaa työtään vapaana taiteilijana esiintyen mm. Tampereen Teatterissa ja Ilmajoen Musiikkijuhlilla.

Hämäläisen eri musiikkityylien  hallinta on kansainvälisestikin katsottuna hämmästyttävän laaja. 17-vuotiaana voitettu kevyen musiikin kansallinen laulukilpailu johti kotipaikkakunnallaan tunnetun pop- ja rock-laulajan musikaalin pariin ja nykyään hänen ohjelmistoonsa kuuluu yli 80 musikaali-, operetti- ja oopperaroolia. Toimipa hän viimeiset vuodet Kivikasvot-lauluyhtyeen kakkostenorinakin ennen yhtyeen hajoamista.

Turussa järjestetyn Kultainen Silinteri – operettikilpailun hän voitti 1997.

Ilkka Hämäläistä voi kuulla solistina myös muutamissa kotimaisissa oopperalevytyksissä. Uspeskin Katedraalin mieskuoron solistina hän lauloi useissa levytyksissä ja radiotaltioinneissa. Joitakin viihdelevytyksiä on myös tallella nuoruudesta.

Roolit Tampereen Teatterissa

Näytelmä Rooli Ensi-ilta
Notre Damen kellonsoittaja Claude Frollo 13.09.2019

Mukana näytelmissä