Kuva näyttelijästä Tuija Vuolle

Tuija Vuolle

Tuija Vuolle palaa Tampereen Teatterin näyttämölle viiden eläkevuoden jälkeen!

Vuolle aloitti uransa vuonna 1960 Porin Teatterissa. Hänen debyyttinsä oli Thorton Wilderin näytelmässä Meidän kaupunkimme, jossa hän näytteli Rebekan roolin. Vuolle kuului tuolloin Salli Karunan oppilaskouluun. Vuolle oli kiinnitettynä Porin Teatteriin ensin näyttelijäoppilaana 1961–63 ja sitten näyttelijänä 1963–65.

Porista Vuolle siirtyi Tampereen Teatteriin vuonna 1965. Tamperelaisyleisö sai nähdä hänet ensimmäisen kerran John Patrickin näytelmässä Hyväsydämisiä hupsuja, jota esitettiin senaikaisessa Pikkuteatterissa. Näytelmässä Vuolteella oli sairaanhoitajan rooli.

Vuosien varrella pelkästään Tampereen Teatterissa Vuolle on näytellyt lähes 150 näytelmässä, joista ikimuistettavia ovat mm. Kaktuksenkukka, Nukkekoti, Musta Rakkaus -ryhmän tuotannot (1989–92), Avoin liitto, Piina, Pitkän päivän matka yöhön, Lasinen eläintarha ja monet, monet muut. Vuolle on vieraillut myös mm. Riihimäen Teatterissa, Pyynikin ja Samppalinnan kesäteattereissa sekä Tampereen komediateatterissa. Televisiossa hän on näytellyt laajasti aina Klaanista ja Reinikaisesta huippusuosittuihin Maalaiskomedioihin.

Tuija Vuolle on Suomen Näyttelijäliiton kunniajäsen.

Roolit Tampereen Teatterissa

Näytelmä Rooli Ensi-ilta

Mukana näytelmissä