Turvallisesti Tampereen Teatteriin

Tule teatteriin vain terveenä

Huolehdimme, että henkilökuntamme tulee töihin vain terveenä. Odotamme samaa myös kaikilta katsojiltamme.

Syyskaudella 2020 sairaustapauksessa voit vaihtaa lipun maksutta toiselle päivälle vielä samana päivänä. Peruutus tulee tehdä viimeistään kahta tuntia ennen esitystä, iltanäytännöissä viimeistään klo 17 mennessä. Olethan sairaustapauksissa yhteydessä Kulttuurimyymälä Aplodiin p. 010 346 2500.

Vahtimestareilla on oikeus estää selkeästi flunssaisen pääsy teatteriin. Tällöin asiakas saa lipun toiseen esitykseen.

Katsomoon 20–30 minuuttia ennen esityksen alkua

Varaudu odottamaan sisäänpääsyä pääovilla. Vahtimestarit päästävät katsojat porrastetusti sisään. Päänäyttämöllä käytetään kolmea ulko-ovea. Ulko-ovet avataan tuntia ennen esityksen alkua. Katsomoon päästetään hyvissä ajoin, 20–30 minuuttia ennen esityksen alkua. Muistathan, että henkilökuntamme auttaa ja opastaa sinua kaikissa tilanteissa.

Katsomossa vähemmän asiakaspaikkoja, käytössä joka toinen paikka

Rajoitamme näytäntöjen katsomopaikkoja kaikilla näyttämöillä. Päänäyttämöllä ja Frenckell-näyttämöllä paikat on vähennetty alle puoleen normaalista. Kulttuuriravintola Kiven paikkamäärä on rajattu 50 katsojaan.

Päänäyttämön katsomo on jaettu kolmeen lohkoon: A (permanto vasen) =100 paikkaa, B (permanto oikea) =40 paikkaa, C (parveke) =60 paikkaa.  Lohkot täytetään saapumisjärjestyksessä. Lohkot käyttävät omia sisäänkäyntejä ja omia ravintola- ja wc-tiloja.

 

Lippujen paikkanumerot eivät ole poikkeusaikana voimassa

Emme valitettavasti voi taata että pääset haluamaasi katsomon osaan, vaan ohjaamme katsojat permannolle ja parvekkeelle tilannekohtaisesti. Vahtimestarit ohjaavat katsojat paikoilleen niin, että käytössä on aina joka toinen paikka. Päänäyttämön näkyvyys ja jalkatila on kuitenkin parantunut, sillä joka toinen istuin on poistettu. Välittömästi edessäsi, takanasi tai vieressäsi ei kukaan istu. Näköhaittapaikat on myös poistettu.

Mikäli tarvitset pyörätuolipaikan, ilmoitathan siitä lippumyymäläämme lippua ostaessasi. Jos tarvitset paikan induktiosilmukan kuuluvuusalueelta, kerrothan siitä vahtimestarille teatteriin tullessasi. “Huonojalkaisia” pyydämme ilmoittamaan liikuntaesteestä vahtimestarille, niin hän ohjaa sinut paikalle, jossa on mahdollisimman vähän rappuja.

Teatteri saattaa joutua siirtämään jo varattuja lippuja toiseen ajankohtaan turvallisuuden varmistamiseksi. Näissä tapauksissa otamme yhteyttä asiakkaaseen ja järjestämme tilanteen asiakkaan toiveen mukaan.

Turvavälit ja jonotus

Pidä riittävästi etäisyyttä muihin katsojiin, ja huomioi turvaväli myös jonotustilanteissa.

Tilat käsitelty antibakteerisella pinnoitteella

Päänäyttämön ja Frenckell-näyttämön yleisötilat (aulat, katsomo, kahvio- ja wc-tilat) sekä henkilökuntalämpiöt on käsitelty pitkävaikutteisella Nanoksi-valokatalyysipinnoitteella. Pinnoite tuhoaa viruksia ja bakteereja ja takaa korkean hygieniatason. Olemme ensimmäinen suomalainen teatteri, jossa käsittely on toteutettu.

 

Käsihygienia, tehostettu siivous

Muista pestä ja desinfioida käsiäsi. Olemme varanneet yleisötiloihin runsaasti käsidesipisteitä.

Teatteri on tehostanut siivousta ja pintojen desinfiointia. 

Yskiminen, aivastaminen

Muistathan aina yskiä ja aivastaa nenäliinaan tai hihaan. Vältä kättelyä tai halaamista.

Kasvomaskit

Noudatamme viranomaissuositusta kasvomaskien käytössä. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ohjeen mukaan suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Aulahenkilökuntamme on varustettu kasvovisiirein tai kasvosuojuksin.

Teatterissa on myynnissä kertakäyttöisiä kasvomaskeja 1 €/kpl,

Ulkovaatteet

Narikat eivät ole käytössä, ja ulkovaatteet otetaan poikkeuksellisesti mukaan teatterisaliin. Takin voit jättää vieressä olevalle tyhjälle paikalle.

Mikäli tulet autolla teatteriin, voit sään salliessa jättää ulkovaatteet myös autoosi. 

Pidäthän arvotavarat (lompakko, kännykkä, avaimet) aina mukanasi.

WC-tilat 

Huolehdimme tehostetusti  wc-tilojen puhtaudesta. Muistathan pestä hyvin kätesi ja käyttää käsidesiä. Muista myös jonottaessa säilyttää riittävä etäisyys muihin.

Väliaika 

Muistathan ostaa väliaikatarjoilun etukäteen!  Väliaikatarjoilun voit ostaa kätevästi verkkokaupastamme tai Kulttuurimyymälä Aplodista. Ennakkoon maksetuista tilauksista saat pöytänumeron tekstiviestillä esityspäivänä.

Väliajan pituus on 20 minuuttia. Päänäyttämöllä väliaikatilat on  jaettu katsomolohkojen mukaan. Henkilökuntamme ohjeistaa ja opastaa sinua.

Huomioithan, että väliajaksi koko katsomo tyhjennetään eli penkkeihin ei voi jäädä istumaan.

Poistuminen teatterista 

Poistuthan salista ja teatterista henkilökuntamme ohjeiden mukaan. Älä rynni ja muista säilyttää etäisyys muihin katsojiin. Henkilökuntamme auttaa ja opastaa sinua kaikissa tilanteissa.

Asiointi Kulttuurimyymälä Aplodissa

Otamme Kulttuurimyymälä Aplodiin kerrallaan enintään 5 asiakasta. Huomioithan turvavälit. Käytössä on enintään kolme kassaa, joissa kaikissa on suojapleksit. Tarjolla on käsidesiä. Maksuvälineeksi suosittelemme pankki- tai luottokorttia.

Yhteystietosi 

Lippuja ostaessasi sinulta kysytään yhteystietosi, jotta sairaustapaustilanteessa viranomaiset voivat jäljittää mahdolliset tartuntaketjut. Noudatamme henkilötietolakia ja sitoudumme tartuntaketjujen jäljittämisessä viranomaisohjeisiin.  

 

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi. Päivitämme sitä tilanteiden ja viranomaisohjeistuksen muuttuessa. 

Tutustu Suomen Teatterit ry:n kansalliseen yleisöturvallisuusohjeistukseen täältä.

Anna meille palautetta sähköpostilla: palaute@tampereenteatteri.fi