Anastasia_musikaali, Romanovit

30.08.2022

Anastasia-musikaali avaa Tampereen teatterisyksyn – Täällä Pohjantähden alla Pyynikin Kesäteatteriin kesällä 2023

Tampereen teatterisyksy käynnistyy viikonloppuna Tampereen Teatterissa Suomen ensi-iltansa saavalla Anastasia-musikaalilla. Loisteliaan musikaalin ohjauksesta vastaa Samuel Harjanne. Tampereen Teatterin ohjelmistossa nähdään syyskaudella kolme omaa ensi-iltaa ja vierailuineen yhteensä 17 eri teatterituotantoa. Keväällä Suomen ensi-iltansa saa italialaisen menestyskirjailija Elena Ferranten romaaniin pohjautuva Hylkäämisen päivät. Sen ohjaa Liisa Mustonen. Pyynikin Kesäteatterissa nähdään ensi kesänä Väinö Linnan vahva klassikko Täällä Pohjantähden alla. Sen ohjauksesta vastaa Antti Mikkola.

Musikaali Anastasia kiinnostaa – jo 25 000 myytyä lippua

Musikaali Anastasia saa Suomen ensi-iltansa tulevana viikonloppuna 2.9. ja 3.9. Tampereen Teatterin päänäyttämöllä. Musikaali kiinnostaa, ja syksyn lipuista onkin tällä hetkellä myyty ja varattu jo 70 prosenttia eli 25 000 lippua. Anastasian ohjaa tämän hetken musikaaliohjaajien kärkinimi Samuel Harjanne ja päärooleissa nähdään Pia Piltz, Sinikka Sokka, Petrus Kähkönen, Ville Majamaa, Joel Mäkinen ja Kaisa Hela. Lavalla nähdään yhteensä 28 esiintyjää ja kapellimestari Marko Hilpo johtaa orkesterimontussa 15 soittajaa. Pukusuunnittelija Pirjo-Liiri Majavan johdolla on valmistunut 250 asukokonaisuutta. Muusta yltäkylläisestä visuaalisuudesta vastaavat lavastussuunnittelija Marjatta Kuivasto, videosuunnittelija Toni Haaranen ja valosuunnittelija Raimo Salmi. Äänisuunnittelusta vastaavat Ivan-Nicolas Bavard ja Jan-Mikael Träskelin, koreografiasta vastaa Chris Whittaker.Musikaali pohjaa Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon ja siihen liitettyyn kiehtovaan mysteeriin. Taianomainen tarina kuljettaa Romanovien palatsista Pariisiin, missä nuori ja rohkea Anja etsii itseään ja menneisyyttään. Suositusta animaatioelokuvastakin tutun tarinan on musikaaliksi luonut Tony-palkittu kolmikko, Terrence McNally, Stephen Flaherty ja Lynn Ahrens.

Frankie ja Johnny kuun valossa tuo uskoa rakkauteen

Koskaan ei ole liian myöhäistä rakastua, lupaa Frenckell-näyttämöllä 8.9. ensi-iltansa saava Terrence McNallyn tiivistunnelmainen ihmissuhdedraama Frankie ja Johnny kuun valossa. Sen ohjaa Hilkka-Liisa Iivanainen, ja se on hänen ensimmäinen ohjauksensa Tampereen Teatterissa. Rooleissa nähdään teatterin omat rakastetut näyttelijät Eeva Hakulinen ja Esa Latva-Äijö. Unohtumattomaksi treffinäytelmäksikin sopiva esitys imaisee keskelle 80-luvun New Yorkia sekä rakastumisen ihanuutta ja sietämättömyyttä. Näytelmä sai kantaesityksen vuonna 1987, ja siihen pohjaava elokuva valloitti valkokankaat vuonna 1991.

Stalin kuolee on syksyn mustin komedia

Antti Mikkola ohjaa sovittamansa Fabien Nuryn kirjoittamaan ja Thierry Robinin piirtämään sarjakuvaan (La mort de Staline) perustuvan komedian, Stalin kuolee. Vuonna 2017 siitä tehty elokuvasovitus kiellettiin Venäjällä. Teatteriesityksenä se saa Suomen ensi-iltansa 26.10. Frenckell-näyttämöllä. Rooleissa nähdään Jukka Leisti, Esa Latva-Äijö, Mari Turunen, Kirsimarja Järvinen, Eeva Hakulinen, Ville Mikkonen, Antti Mankonen, Katriina Lilienkampf sekä Suomen Teatteriopiston opiskelijoita. Näytelmä käynnistyy Stalinin maatessa infarktin saaneena datšansa työhuoneen lattialla. Hänen ykkösmiehensä ja salaisen palvelun johtaja Lavrenti Berija saapuu ensimmäisenä paikalle ja ottaa ohjat. Pian paikalla on koko ”Isä Aurinkoisen” ykkösnyrkki: Hrustsov, Malenkov ja Molotov. Mutta haluaako kukaan, että diktaattori toipuu kohtauksestaan? Ja ennen kaikkea: kenestä tulee seuraaja? 

Kevään kantaesityksenä Elena Ferranten romaaniin pohjautuva Hylkäämisen päivät

Liisa Mustonen ohjaa kevätkaudelle italialaisen menestyskirjailija Elena Ferranten samannimiseen romaaniin pohjautuvan Hylkäämisen päivät. Ferranten varhaisiin romaaneihin kuuluva hylätyn naisen selviytymistarina saa Mustosen käsittelyssä jopa hulvattoman tragikoomisiakin piirteitä. Pääroolissa Olgana nähdään Mari Turunen ja muissa rooleissa Henry Hanikka, Ville Mikkonen, Tomi Alatalo ja Elina Hietala. Näytelmän sovituksesta vastaavat Mustonen ja Virpi Haatainen. Suomen kantaesitys on 8.2.2023 Frenckell-näyttämöllä. Liput tulevat myyntiin 9. syyskuuta.

Pyynikin Kesäteatteriin Väinö Linnan Täällä Pohjantähden alla

Ensi kesänä Pyynikin Kesäteatterissa nähdään lähes 30 vuoden jälkeen Väinö Linnan rakastettu Täällä Pohjantähden alla. Sen ohjaa Antti Mikkola ja tekstin sovittaa Sami Keski-Vähälä. Vuonna 1995 Pyynikillä nähtiin Kalle Holmbergin ohjaama Pohjantähden alla, joka jatkoi suosittua Akseli ja Elina -näytelmää. Täällä Pohjantähden alla saa uuden tulemisensa 9.6.2023. Liput tulevat myyntiin 9. syyskuuta.


Jaa sosiaalisessa mediassa