Iso ryhmä ihmisiä takanaan täysi katsomo. Vilkuttavat kameraan.

16.05.2023

Anastasia-musikaali teki historiaa

Tampereen Teatterissa viime lauantaina viimeiset esityksensä saanut  Anastasia-musikaali oli suurmenestys. Musikaali sai Suomen ensi-iltansa syyskuun alussa, ja sitä esitettiin loppuunmyydyille katsomoille 164 kertaa. Anastasian taianomaisen tarinan näki yhteensä 75 197 katsojaa.

”Milloinkaan aiemmin Tampereen Teatterin historiassa ei olla vastaavaa menestystä nähty. Anastasia-musikaali on ensimmäinen esitys, joka on yhtenä näytäntövuonna, syksystä kevääseen, saanut näin paljon katsojia”, kertoo teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

Terrence McNallyn, Stephen Flahertyn ja Lynn Ahrensin luoma musikaali pohjaa Romanovien suvun ja keisari Nikolai II:n perheen kohtaloon, ja siihen liitettyyn kiehtovaan mysteeriin. 

”Uskoimme musikaaliin, mutta olihan se hienoa nähdä, miten katsomot esitys esitykseltä myytiin loppuun”, Kanninen kertoo. ”Saimme vuoden aikana tuhansia ylistäviä katsojapalautteita. Musikaali kosketti ja viihdytti. Kaikkia sen osa-alueita kehuttiin. Onnistuimme myös luomaan ylöspanossa jotain sellaista taianomaisuutta, mitä ei oltu Suomen teattereissa aiemmin nähty.”

Musikaalin ohjauksesta vastasi tämän hetken musikaaliohjaajien kärkinimi Samuel Harjanne. Anastasian nimiroolissa loisti teatterin oma näyttelijä, valovoimainen Pia Piltz.

”Musikaalimenestystä oli tekemässä näyttämöllä, orkesterimontussa ja eri osastoilla yli 150 ihmisen joukko. Heistä ihan jokainen ansaitsee kiitoksen”, Kanninen kiittelee.


Jaa sosiaalisessa mediassa