Uutiskuva hyväntekeväisyysnäytöksistä Unicefin hyväksi.

05.10.2022

Autetaan taas yhdessä Ukrainan lapsia

Sotaa Ukrainassa ei saa unohtaa, eikä siihen saa turtua. Sodan keskellä elävät Ukrainan lapset tarvitsevat yhä apuamme.

Tampereen Teatteri lahjoittaa torstain 8.12.2022 esitysten lipputulot lyhentämättöminä UNICEFin kautta tehtävälle humanitaariselle työlle Ukrainan lasten auttamiseksi.

Hyväntekeväisyysesitykset ovat:

Osta hyväntekeväisyysliput.

”Lahjoitimme viime keväänä katsojiemme avulla 12 000 euroa UNICEFin kautta tehtävään työhön Ukrainan lasten auttamiseksi”, kertoo teatterinjohtaja Mikko Kanninen. ”Toivomme, että saamme tälläkin kertaa vähintään saman summan kasaan. Pitkittynyt sota Euroopassa on järkyttävä asia ja koen vahvasti, että myös meidän kulttuurialan toimijoiden tehtävä on auttaa sodan heikoimmassa asemassa olevia. Haluammekin haastaa myös muut kulttuuritoimijat auttamaan.”

Sota Ukrainassa on kestänyt jo yli seitsemän kuukautta. Ukrainan 7,5 miljoonasta lapsesta lähes kaksi kolmasosaa on joutunut jättämään kotinsa. 2,8 miljoonaa elää maansisäisinä pakolaisina, osa on paossa naapurimaissa tai muissa maissa. Vahvistettujen tietojen mukaan 375 lasta on kuollut ja 647 loukkaantunut ohjusiskuissa, pommituksissa ja muussa sodankäynnissä. Todellinen luku lienee huomattavasti suurempi.

Pitkään jatkuneella sodalla on monenlaisia seurauksia maan lapsille. Tällä hetkellä on tarve perusterveydenhuollolle, puhtaalle vedelle ja psykososiaaliselle tuelle. Lisäksi olisi tärkeää mahdollistaa lasten koulunkäynti. 


Jaa sosiaalisessa mediassa