kolme henkilöä istuu penkillä katsoen kameraan päin. Vasemmassa alakulmassa Liikkuva Tampereen Teatteri tunnus.

07.12.2021

Dostojevskin Idiootti palaa Liikkuvalle Näyttämölle keväällä 2022 

Tampereen Liikkuvan Näyttämön esitys Dostojevskin Idiootti lähtee jälleen kiertämään niiden ihmisten luo, jotka eivät omavoimaisesti teatteriin pääse. Esityskiertue toteutetaan Tampereen Teatterin (TT) ja Tampereen Työväen Teatterin (TTT) yhteistyönä.

Dostojevskin Idiootti kiersi vuonna 2019 tamperelaisten ikäihmisten luona ja sai sekä asiakkailta että medialta erittäin lämpimän vastaanoton. Esitys saa 25. tammikuuta uusintaensi-iltansa Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä, jonka jälkeen se lähtee 15 näytöksen kiertueelle.

– Haluamme, että laadukas teatteri on kaikkien ulottuvilla. Meille on tärkeää hoitolaitoksissa asuvien asukkaiden kulttuuristen oikeuksien toteuttaminen ja teatterien jalkautuvan toiminnan kehittäminen. Pyrimme siihen, että Liikkuvasta Näyttämöstä tulisi pysyvä yhteistyömalli, kertovat Tampereen Teatterin teatterinjohtaja Mikko Kanninen ja TTT:n teatterinjohtaja Otso Kautto.

Tampereen Liikkuvan Näyttämön tavoitteena on viedä korkealaatuista teatteritaidetta teatterilaitosten ulkopuolelle. Mallia on haettu Suomen Kansallisteatterin Kiertuenäyttämö-toiminnasta.

Esitykset TT:n Frenckell-näyttämöllä:
ti 25.1.2022 klo 19.00
ti 1.2.2022 klo 19.00
Liput 15 €

Dostojevskin Idiootti

Dostojevskin Idiootti on teatteriesitys kolmelle näyttelijälle. Esitys sisältää rutkasti musiikkia, suuria tunteita ja lämmintä huumoria. Se on tehty esitettäväksi tilassa kuin tilassa. Esityksen kesto on 1 tunti.

Näytelmä perustuu Fjodr Dostojevskin Idiootti-romaaniin. Sen on dramatisoinut Antti Tiensuu ja Riikka Papunen, ja ohjauksesta vastaa työryhmä. Rooleissa ovat: Antti Tiensuu (TT) – Ruhtinas Myskin, Riikka Papunen – Nastasja Filippovna, Aglaja ja Jari Leppänen (TTT) – Parfen Rogozin, Ganja.

Esityksessä katsotaan ihmistä ja ihmisten välisiä suhteita Venäjälle palaavan ruhtinas Myškinin silmin. Ruhtinas palaa Pietarin seurapiireihin vilpittömänä ja hyväsydämisenä vailla maallista omaisuutta. Seurapiirit ottavat Myškinin vastaan kummeksuen nähden ruhtinaan kummallisena, lapsenomaisena, mutta vastustamattoman ihastuttavana höpsönä. Lopulta Myškinin puhtauden viettelemät seurapiiriläiset sekä seurapiirien huomiosta myrkyttynyt Myškin päätyvät umpikujaan, jossa tervettä ei erota sairaasta ja kohtalokkailta teoilta ei voida välttyä.

Näytelmä kertoo elämän innon ja rakkauden tukahtumisesta. Samalla se on kunnianosoitus niille, jotka kaikesta huolimatta ovat nuo ominaisuudet itsessään kyenneet säilyttämään tai löytäneet ne elämäänsä uudelleen. Pyyteetön hyväsydämisyys ja empatia toisia kohtaan ovat aikamme kapinaa!

Kiertue-esitykset keväällä 2022 – Esityksen voi tilata monenlaisiin tiloihin

Dostojevskin Idiootin kiertue-esityksiä järjestetään kevään 2022 aikana 15 kertaa ja ne toteutetaan aikavälillä:
to 27.1.2022–to 3.2.2022 ja ke 27.4.2022–ti 24.5.2022

Kiertue-esityksen hinta:
700 € / esitys Tampereen alueella
800 € / esitys Tampereen naapurikunnassa

Esitykset muualla sovitaan mahdollisuuksien mukaan. Kiertue-esitys soveltuu monenlaisille yleisöille, lukioikäisistä ikäihmisiin. Teoksen pystyy esittämään hyvin monenlaisissa tiloissa.

Kiertue-esitykseen voidaan sisällyttää väliaika toteutuspaikan mahdollisuuksista riippuen. Ennen esitystä toimitetaan asiakaskohtaiset liput, käsiohjelmia ja mainosmateriaalia esityspaikkaan.

Kiertue-esitysten tiedustelut ja tilaukset: 
Arttu Haapalainen, hankekoordinaattori ja -tuottaja
p. 050 469 7879, arttu.haapalainen@tampereenteatteri.fi


Jaa sosiaalisessa mediassa