Annuska Hannula, näyttelijä

25.04.2023

Eino Salmelaisen säätiö myönsi apurahoja teatterilaisille

Eino Salmelaisen säätiö jakaa tunnustuspalkintoja ja apurahoja henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti toimineet Tampereen teatterielämän hyväksi. Tiistaina 25.4. säätiö myönsi apurahoja Tampereen Teatterin näyttelijä Annuska Hannulalle, tuottaja Arttu Haapalaiselle, Tampereen Teatterin markkinointiosastolle sekä äänisuunnittelija Samuli Welinille.

Tampereen Teatterin näyttelijä Annuska Hannula palkittiin 3500 euron apurahalla. Annuska Hannula on näytellyt Tampereen Teatterissa vuodesta 2021 lähtien. Tänä aikana hän on osoittanut näyttelijäntaiteessaan laajaa ammattitaitoa ja huippuosaamista. Annuska Hannula on hyvää ilmapiiriä ylläpitävä työtoveri ja muut huomioiva yhteisön jäsen. Lisäksi hän on osoittanut poikkeuksellista joustavuutta ja oppimiskykyä lukuisissa paikkausrooleissaan mm. näytelmissä Salaisuuksien ilta, Stalin kuolee ja Anastasia. Annuska Hannula on ilmaisuvoimainen ja iloa ympärilleen tuottava näyttämön luottopakki.

Tampereen Teatterin tuottaja Arttu Haapalainen palkittiin 3500 euron apurahalla. Arttu Haapalainen on työskennellyt Tampereen Teatterissa vuodesta 2020, ensin projektikoordinaattorina ”Teatteri poikkeustilassa – Tampereen Teatteri Oy:n uudet palvelut” hankkeessa ja sen jälkeen vakinaisessa työsuhteessa Hankekoordinaattorina ja -tuottajana. Haapalainen on ollut luomassa menestyksekkäästi ja ennakkoluulottomalla otteella Tampereen Teatteriin aivan uutta taiteellista kokonaisuutta nimellä Uudet näyttämöt. Uusien näyttämöiden tavoitteena on lisätä teatterin ohjelmiston monimuotoisuutta ja tavoittaa heitä, jotka eivät omavoimaisesti teatteriin tule tai pääse. Tarkoituksena on luoda kiinnostavia teatterin tekemisen tapoja ja uudella tavalla puhuttelevia esityksiä sekä syventää teatterin yhteiskunnallista vuorovaikutusta. Lisäksi Arttu Haapalainen on arvostettu ja erittäin pidetty työyhteisönsä jäsen.

Tampereen Teatterin markkinointiosasto eli lipunmyynti, ryhmämyynti ja viestintä, palkittiin 3500 euron apurahalla. Tampereen Teatterin lipunmyynti ja katsojaluvut ovat nopeasti pompahtaneet takaisin pandemiaa edeltävälle tasolle ja osittain myös sen yli. Tämän työn on tehnyt koko Tampereen Teatterin henkilökunta, mutta ketjun viimeisen silauksen on tehnyt teatterin markkinointiosasto. Pandemian aikana Tampereen Teatterin lipunmyyjät ja ryhmämyynti toimi teatterin asiakaspalvelun etulinjassa. Tuona aikana he joutuivat paitsi siirtämään, perumaan ja uudelleen myymään lippuja, he ovat toimineet myös teatteriyleisön suorana kontaktina ja informoineet katsojia kaikista, usein jopa päivittäisistä muutoksista. Asiakaspalvelu elää isoa murroksen aikaa: asiakkaiden vaatimustaso ja sen ilmaiseminen on muuttunut suuresti pandemian jälkeisessä ajassa – lipunmyynti elää tätä muutosta reaaliajassa aivan asiakasrajapinnan tuntumassa.

Äänisuunnittelija Samuli Welin palkittiin 2000 euron apurahalla. Äänisuunnittelija, säveltäjä ja muusikko Samuli Welin on monipuolinen tamperelainen taiteilija ja yhteistyökykyinen ja tuottelias työryhmien jäsen. Welin on viime aikoina ollut mukana Tampereen Teatterissa suunnittelemassa mm. Kolme tapaa valmistaa villisorsa ja Kasvun tekijä -esityksiä. Lisäksi Welin tunnetaan ambient- ja konemuusiikin tuottajana ja esittäjänä. Viimeisin julkaisu Huminaa (2022) osoittaa Welinin omaleimaisen allekirjoituksen ja tekijyyden ambientmusiikin saralla.

Eino Salmelaisen säätiö on nimetty Tampereen Teatterissa ja Tampereen Työväen Teatterissa työskennelleen pitkäaikaisen johtajan mukaan. Vuonna 1963 perustetun säätiön tehtävänä on kehittää ja syventää tamperelaista teatterielämää.


Jaa sosiaalisessa mediassa