Mari Turuselle tunnustus Eino Salmelaisen säätiöltä

12.05.2020

Eino Salmelaisen säätiöltä tunnustus Mari Turuselle, Ivan Bavardille, Tarja Virtaselle sekä kamarikuoro Tampere Cappellalle

Eino Salmelaisen säätiö jakaa tunnustuspalkintoja ja apurahoja henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti toimineet Tampereen teatterielämän hyväksi. Vuoden 2020 apurahan saivat Tampereen Teatterin näyttelijä Mari Turunen, äänimestari Ivan Bavard, kirjanpitäjä-palkanlaskija Tarja Virtanen sekä kamarikuoro Tampere Cappella.

Mari Turunen on kuulunut Tampereen Teatterin näyttelijäkuntaan lähes koko 25-vuotisen uransa ajan. Hänen oli tarkoitus pitää taiteilijajuhlat maaliskuun loppupuolella, mutta viikkoa ennen koronavirus sulki teatterit ja juhla siirtyy myöhemmäksi. Turunen tunnetaan ahkerana ja osaavana näyttelijänä, joka tuo työryhmään aina laatua. Teatterissa onkin totuttu siihen, että kaikki ohjaajat haluaisivat hänet mukaan ryhmäänsä, sillä Turuseen ja hänen tekemiseensä voi luottaa. Hän paneutuu rooliinsa kaikella tarmollaan ja tuo samalla työryhmään hyvää ilmapiiriä. Turunen on laajentanut ”reviiriään” myös kirjoittamiseen. Häpeä! – Nolo komedia -näytelmän hän kirjoitti yhdessä Kaisa Helan kanssa, ja loppuunmyydyt esitykset jatkuvat pitkälle tulevaisuuteen. Turusen viimeaikaisista töistä mieliinpainuva on myös hänen vaikuttava roolityönsä Stephen Kingin Piinassa.

Ivan Bavard on tehnyt koko teatteriuransa Tampereen Teatterissa. Hänestä on vuosien aikana kasvanut osaava äänimestari, ja hänelle on kuin luonnostaan langennut ääniosaston esimiestehtävät. Bavardin työpanos viime vuosien suurmusikaalien äänisuunnitteluissa on ollut korvaamaton. Ivan Bavard on pidetty työtoveri, joka ylläpitää ja nostaa produktioissa hyvää työilmapiiriä kuin luonnostaan.

Tarja Virtanen aloitti Tampereen Teatterin palveluksessa jo vuonna 1974. Hän toimi alkuvuosina lipunmyynnissä, mutta myöhempinä vuosina käytännössä kaikenlaiset hallinnon työt ovat tulleet hänelle tutuiksi. Tarja Virtanen on luotettava, äärimmäisen pidetty ja ahkera työntekijä, jonka pitkästä 46 vuoden teatterituntemuksesta ja ns. ”hiljaisesta tiedosta” on ollut Tampereen Teatterille monessa tilanteessa korvaamattoman suurta hyötyä.

Kamarikuoro Tampere Cappella teki teatterivalloituksensa keskenloppuneella näytäntökaudella Tampereen Teatterin suositussa ja kiitetyssä Notre Damen kellonsoittaja -musikaalissa. Tampere Cappella täydensi vahvalla musiikillisella osaamisellaan katedraalin patsaiksi pukeutuneina musikaalin vaikuttavaa ja vakuuttavaa musiikkimaailmaa.


Jaa sosiaalisessa mediassa