08.02.2023

Elena Ferranten Hylkäämisen päivät Suomen ensi-iltaan

Italialaiskirjailija Elena Ferranten tuotantoa rakastavat miljoonat lukijat ympäri maailman. Salanimellä kirjoittavan kirjailijan teoksista on tehty myös suosittuja tv-sarjoja ja filmatisointeja, uusimpana Netflixillä nähtävä draamasarja Aikuisten valheellinen elämä.

Ferrante-buumi saa jatkoa, kun Tampereen Teatterin Frenckell-näyttämöllä saa keskiviikkona 8. helmikuuta ensi-iltansa Hylkäämisen päivät. Teos kuuluu kirjailijan varhaistuotantoon ja on julkaistu vuonna 2002.

Tekstin suomennoksesta vastaa Taru Nyström, ja sen ovat näytelmäksi sovittaneet Virpi Haatainen ja Liisa Mustonen. Mustonen vastaa myös näytelmän ohjauksesta. 

Tragikomedia kertoo Olgasta, perheenäidistä, jonka mies eräänä tavallisena päivänä, ihan tavallisen päivällisen päätteeksi ilmoittaa lähtevänsä.

”Näytelmä on tulvillaan vauhtia, se on kuin toimintatrilleri”, kertoo ohjaaja Liisa Mustonen. ”Se on tiheä ja intensiivinen, se on hurja ja kauhea, mutta myös todella hauska ja tunnistettava.”

Olgan roolissa nähdään Mari Turunen, muissa rooleissa ovat Henry Hanikka, Tomi Alatalo, Ville Mikkonen ja Elina Hietala.

Näytelmän lavastus- ja pukusuunnittelusta vastaa Mikko Saastamoinen, valosuunnittelusta Tiiti Hynninen ja äänisuunnittelusta Hannu Hauta-aho.


Jaa sosiaalisessa mediassa