Näyttelijät Nuojua ja Suosalo näytelmästä Huomenna hän tulee

16.03.2021

Huomenna hän tulee valloittaa Tampereen keväällä 2022 – tähtinä Suosalo ja Nuojua

Espoon Kaupunginteatterin, Tampereen Teatterin ja Turun Kaupunginteatterin yhteistuotannossa Samuel Beckettin tragikomedia Huomenna hän tulee päivitetään 2020-luvulle. Pentti Kotkaniemen ohjauksessa maailmanlopun tai maailman alun keskeltä avautuu järkyttävä ja hauska esitys, jonka päärooleissa loistavat Martti Suosalo ja Mika Nuojua.

Nobel-palkitun Samuel Beckettin (1906–1989) klassikkonäytelmä on yksi länsimaisen kirjallisuuden kulmakivistä, nyt se nautitaan Reita Lounatvuoren uutena käännöksenä. Kiviä taskussa ikisuosikkikomediastaan tunnettujen Suosalon ja Nuojuan kanssa näyttämön jakavat Ville Majamaa ja Tomi Alatalo.

Tragikoominen näytelmä ihmisen osasta

”Beckett oli suuri music hallin, mykkäfilmin, Chaplinin ja Buster Keatonin ystävä, ja tähän perinteeseen näytelmä nojaa. Skaala on tosi laaja – päättömästä slapstickistä mennään heittämällä olemassaolomme traagisiin peruskysymyksiin ja takaisin, kun knallipäät odottavat jotakin epämääräistä, joka muuttaisi kaiken ja antaisi heille Tarkoituksen”, ohjaaja Kotkaniemi kuvailee.

Vuonna 1949 kirjoitetun näytelmän omintakeinen rikkaus on siinä, että se avaa näkymiä moneen suuntaan ja mahdollistaa erilaisia filosofisia ja psykologisia tulkintoja. Esitys nostattaa esiin kysymyksiä ihmisyydestä – niitä ajattomia ja kipeitäkin, joita on hyvä välillä pysähtyä miettimään. Samalla se näyttää millaista on odottajan elämä, kun vastauksia ei ole.

Kolmen teatterin yhteistuotanto

Teatterien yhteistyöesitykset tarjoavat yleisölle valinnanvaraa ja pidemmän esityskauden. Niiden antoisin hedelmä on kuitenkin korkea laatu, joka syntyy, kun teatterien eri tavoin painottuvaa ammattiosaamista ristipölytetään.

”Erilaiset tekemisen tavat aiheuttavat väistämättä ristiriitoja ja niitä ratkaistessa opimme parhaimmillaan kaikki uutta. Yhtä ensi-iltaa varten tehdään aina valtava työ, joka ansaitsee tulla nähdyksi mahdollisimman pitkään, siksi kiertävien yhteistuotantojen tekeminen tuntuu mielekkäältä”, kertoo Turun Kaupunginteatterin toimitusjohtaja Arto Valkama.

Huomenna hän tulee saa ensi-iltansa Turun Kaupunginteatterissa 24.11.2021, Espoon Kaupunginteatterissa 8.1.2022 ja Tampereen Teatterissa 24.2.2022.

Turun ja Espoon liput tulevat myyntiin 16.3.2021, Tampereen Teatterin liput tulevat myyntiin 16.8.2021.

Tekijät: 

Käsikirjoitus Samuel Beckett
Suomennos Reita Lounatvuori
Ohjaus Pentti Kotkaniemi
Rooleissa Martti Suosalo, Mika Nuojua, Ville Majamaa ja Tomi Alatalo
Lavastus- ja pukusuunnittelu Jani Uljas
Äänisuunnittelu Tommi Koskinen
Valosuunnittelu Jari Sipilä

Näytelmän oikeuksia valvoo Näytelmäkulma
Tuotanto Espoon Kaupunginteatteri, Tampereen Teatteri ja Turun Kaupunginteatteri


Jaa sosiaalisessa mediassa