Hylkäämisen päivät ja Täällä Pohjantähden alla

09.09.2022

Kevään ja kesän uutuudet nyt myynnissä

Elena Ferranten Hylkäämisen päivät on kevään uutuus

Eräänä tavallisena päivänä, ihan tavallisen päivällisen päätteeksi Olgan mies ilmoittaa tarvitsevansa omaa aikaa. Hän muuttaa pois kotoa, ja myöhemmin selviää, että hänellä on toinen nainen. Vielä myöhemmin Olgalle selviää, kuka uusi nainen on.

Olga sukeltaa syvyyksiin. Hän hajoaa, vihaa, vertailee, kostaa, raivoaa, tuhoaa, repii, haukkoo happea, tukehtuu, mokaa, sekoilee, unohtaa lapsensa, hylkää itsensä, katoaa, löytyy ja hapuilee, kunnes lopulta saa itsensä palaset uuteen järjestykseen.

”Näytelmä on tulvillaan vauhtia, se on kuin toimintatrilleri”, kertoo ohjaaja Liisa Mustonen. ”Se on tiheä ja intensiivinen, se on hurja ja kauhea, mutta myös todella hauska ja tunnistettava.”

Hylkäämisen päivät on maailmankuulun menestyskirjailijan Elena Ferranten varhaistuotantoon kuuluva teos, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa näyttämöllä.
Rooleissa nähdään Mari Turunen, Tomi Alatalo, Ville Mikkonen, Elina Hietala ja Henry Hanikka. Ensi-ilta on 8.2.2023 Frenckell-näyttämöllä

Osta liput

Täällä Pohjantähden alla nähdään Pyynikin kesäteatterissa kesällä 2023

Pentinkulman väki palaa Pyynikille 30 vuoden tauon jälkeen. Luvassa on Väinö Linnan teokselle uskollinen, visuaalisesti karun tyylikäs, koskettava ja elokuvallinen suurteos, joka jatkaa Linnan teosten esittämisen perinnettä Pyynikillä.

Sukupolvesta toiseen Täällä Pohjantähden alla on hurmannut lukijansa tarkalla, hersyvällä ihmiskuvallaan ja runsaalla henkilögalleriallaan. Monille teos on ollut portti sisällissotamme kuvastoon ja erityisesti köyhälistön aseman ymmärtämiseen. Tänään katsomme samaa teosta eri silmin. Vaikka menneisyyden arvet ovat haalistuneet, koko maailma on jälleen katastrofin kynnyksellä. Koskeloiden perheen silmin saamme sekä katsoa taakse historiaamme että tunnustella nykyisyyttä.

Näyttämöllä nähdään rakastettuja tamperelaisia konkarinäyttelijöitä sekä uusia nuoria lupauksia. 30 vuotta sitten Akseli Koskelaa näytteli nuori Esa Latva-Äijö, joka tällä kertaa astuu isän rooliin Koskelan Jussina.

”Tosta se lähtee.”

Näytelmän ohjaa Antti Mikkola ja sovituksesta vastaa Sami Keski-Vähälä. Ensi-ilta on 9.6.2023 Joselininniemessä.

Osta liput


Jaa sosiaalisessa mediassa