Kuva Marjatta Kuivistosta, joka on saanut Suomen näyttämötaiteen kultaisen kunniamerkin

07.11.2019

Marjatta Kuivastolle Suomen näyttämötaiteen kultainen kunniamerkki

Lavastaja Marjatta Kuivastolle on myönnetty Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliiton Suomen näyttämötaiteen kultainen kunniamerkki valkoisella nauhalla. Kunniamerkki myönnetään valtakunnallisen taidetyön erittäin ansiokkaasta edistämisestä ja tunnustuksena Marjatta Kuivaston tuloksellisesta työstä Suomen teatterielämän hyväksi. Kuivaston viimeisin ja kiitetyin työ on lavastus Tampereen Teatterin suurmusikaaliin Notre Damen kellonsoittaja.

Kunniamerkin luovuttivat Tampereen Teatterin teatterinjohtaja Reino Bragge ja hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas.

Marjatta Kuivasto on valmistunut lavastajaksi Taideteollisesta korkeakoulusta 1977. Hän toimi lavastajana Imatran Teatterissa 1977–1980 ja Seinäjoen kaupunginteatterissa 1980–2000, mistä siirtyi Tampereen Teatterin lavastajaksi. Lisäksi hän on tehnyt lukuisia lavastajavierailuja ja suunnitellut lavastuksia mm. musikaaleihin, näytelmiin, oopperoihin ja elokuviin. Hänen viimeisimpiä töitään ovat mm. Anna Karenina, Spiraali ja 1918 Teatteri taistelussa Tampereen Teatterissa, Kolme iloista rosvoa Kuopion Kaupunginteatterissa ja Mannerheim-ooppera Ilmajoen Musiikkijuhlilla. Kuivastolle myönnettiin Pirkanmaan kulttuuripalkinto 2016.


Jaa sosiaalisessa mediassa