Mikko Kanninen Tampereen Teatterin teatterinjohtajaksi

06.03.2020

Mikko Kanninen Tampereen Teatterin teatterinjohtajaksi

Tampereen Teatterin teatterinjohtajaksi ja toimitusjohtajaksi on valittu näyttelijä, teatteriohjaaja ja Tampereen yliopiston näyttelijäntaiteen yliopistonlehtori Mikko Kanninen.

Mikko Kanninen aloittaa teatterinjohtajan tehtävässään 1.8.2020, mutta on mukana Tampereen Teatterin arjessa työmahdollisuuksiensa mukaan jo kevätkaudella. Kanninen on vuonna 1904 perustetun Tampereen Teatterin 27. johtaja.

Viime marraskuussa teatterinjohtaja Reino Bragge ilmoitti jäävänsä eläkkeelle teatterikauden päätteeksi 31.7.2020. Uuden johtajan hakuprosessi käynnistettiin joulukuussa. Kiinnostus teatterinjohtajan toimeen oli suuri, hakemuksia saatiin 29 kappaletta.

”Hallituksella oli mieluinen, mutta vaikea tehtävä. Meillä oli 29 hyvää hakijaa ja valintaprosessin lopussa vain loistavia ehdokkaita”, kertoo Tampereen Teatterin hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas. ”Olemme tyytyväisiä, miten hienosti Tampereen Teatteri on tavoittanut katsojat ja katsojat täyttäneet salit. Ymmärrämme kuitenkin, että maailma ja teatterimaailma on murroksessa. Tulevina vuosina teatteria rasittaa myös vaativat ja taloudellisesti suuret remontit.

Uudelta johtajalta vaaditaan yhteistyömuotojen kehittämistä, monialaisuutta ja vahvoja verkostoja. Mikko Kannisessa yhdistyvät nämä osaamiset. Hänen vahvuuksinaan on taiteellisen osaamisen lisäksi laaja teatterin ja uuden sukupolven tuntemus sekä modernit teatterintekemisen tavat. Lisäksi hän jakaa kanssamme rakkauden tamperelaiseen teatteriin.”

”On suuri kunnia ja mielenkiintoinen haaste päästä johtamaan syntymäkaupunkini perinteikästä teatteria”, sanoo vastavalittu teatterinjohtaja Mikko Kanninen ja jatkaa: ”Tulevaisuudessa pyrin luomaan ympärilleni kuuntelevaa, keskustelevaa ja koko henkilökuntaa osallistavaa ympäristöä. Johtajuuteni keskeisiä arvoja tulevat olemaan korkea taiteellinen taso, yhteisöllisyys, tasavertaisuus, läpinäkyvyys ja teatterin parissa tehtävän työn merkityksellisyys.”

Mikko Kanninen

Mikko Kanninen (s. 1971) on tamperelainen näyttelijä ja teatteriohjaaja. Hän on viimeisen 20 vuoden aikana ohjannut useita teoksia keskeisiin suomalaisiin ammattiteattereihin. Lisäksi hän on näytellyt suomalaisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Hänen viimeisin vierailunsa Tampereen Teatteriin oli kaudella 2018–2019, jolloin hän ohjasi Frenckell-näyttämölle Miika Nousiaisen romaanista sovittamansa komedian Juurihoito.

Kanninen on koulutukseltaan teatteritaiteen tohtori. Viime vuodet hän on toiminut Tampereen yliopiston teatterityön koulutusohjelmassa (NÄTY) näyttelijäntaiteen yliopistonlehtorina ja taiteellisena tutkijana.

Mikko Kannisen CV: mikkokanninen.com


Jaa sosiaalisessa mediassa