Anastasia musikaalin tiedot

27.11.2020

Musikaali Anastasia Tampereen Teatteriin syksyllä 2022 – haku käynnissä!

Tampereen Teatterissa saa syksyllä 2022 Suomen ensi-iltansa musikaali Anastasia. Teatterille on myönnetty lupa tehdä vuonna 2016 kantaesitetystä musikaalista oma versio. Sen ensi-ilta on 3. syyskuuta 2022.

Broadwaylla esitetyn musikaalin tekijöinä on Tony-palkittu kolmikko: käsikirjoittaja Terrence McNally, säveltäjä Stephen Flaherty ja laulujen sanoituksista vastannut Lynn Ahrens.

Anastasian taianomainen tarina kuljettaa Venäjän vallankumouksen keskeltä Pariisiin, missä nuori ja rohkea Anya etsii itseään ja menneisyyttään.

Musikaalin ohjaa Suomen eturivin musikaaliohjaaja, Samuel Harjanne. Harjanteen meriitteihin kuuluvat mm. menestysmusikaalit Pieni Merenneito, Kinky Boots ja Billy Elliot. Hänen viimeisin ohjauksensa, musikaali Nunnia ja konnia, saa ensi-iltansa Tarton Vanemuine-teatterissa 28.11.

Musikaalin muu taiteellinen ryhmä julkaistaan myöhemmin. Liput tulevat myyntiin syksyllä 2021.

Haku rooleihin sekä ensemble- ja understudytehtäviin

Musikaaliin haetaan nyt hyvin laulavia ja liikkuvia yli 18-vuotiaita ammattinäyttelijöitä rooleihin sekä ensemble- ja understudytehtäviin. Osassa ensembletehtävissä huomioidaan klassisen baletin osaaminen.

Hakemukset tulee lähettää 13.12.2020 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: anastasia@tampereenteatteri.fi
Viestiin tulee liittää yksisivuinen kuvallinen CV ääniala mainittuna.
Kutsumme CV:n perusteella 16.–18.1.2021 järjestettävään koe-esiintymiseen.

Roolit:

Anya / Suuriruhtinatar Anastasia (20–27-vuotias)
Sopraano / Mezzosopraano
Muistinsa menettänyt nuori nainen, joka omaa vahvan luonteen, itsevarmuutta, päättäväisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Tarinan edetessä hän alkaa ymmärtää, että voisi mahdollisesti olla keisari Nikolai II:n kadoksissa oleva tytär. Anya ei ole se tavallinen satuprinsessa, vaan omaperäinen ja yllätyksellinen.

Leskikeisarinna Maria Fedorova (60–75-vuotias)
Mezzosopraano
Keisarillinen Anastasian isoäiti. Anastasia on hänen lempilapsenlapsensa, ja leskikeisarinna rakastaa tätä koko sydämestään. Hän ei luovuta – hän on päättänyt löytää kadonneen lapsenlapsensa. Vuosien turhat yritykset ovat kuitenkin katkeroittaneet hänet ja tehneet hänestä kovan. Kun hän vihdoin tapaa Anyan, hänen todellinen luonteensa alkaa palautua ennalleen. Leskikeisarinna on elegantti, kaunis, ja itsevarma. Laulutaito niin ikään itsevarma ja vahva.

Kreivitär Lily Malevsky-Malevitch (40–60-vuotias)
Mezzosopraano
Leskikeisarinnan neuvonantaja ja oikea käsi. Haikailee keisarillisen Venäjän perään, ja toivoo paluuta rikkauksien ja yltäkylläisyyden pariin. Elämä Pariisissa on mukavaa, mutta siitä tekisi paremman romanttinen suhde, vaikka esimerkiksi Vlad Popovin kanssa, joka vei Lilyn sydämen jo ennen vallankumousta. Lily tekee kaikkensa auttaakseen leskikeisarinnaa löytämään kadoksissa olevan lapsenlapsensa. Koominen, vahva nainen.

Dmitry (20–30-vuotias)
Tenori
Opportunisti, joka elää Pietarin kaduilla myymällä varastettuja arvoesineitä. Hän on Pietarin mustan pörssin prinssi. Turvatakseen tulevaisuutensa taloudellisesti, hän päättää etsiä prinsessa Anastasian näköisen huijarin, ja esitellä tämän keisarinna Fedorovalle. Dmitry on luonteva, karismaattinen nuori mies, joka on kekseliäs ja nopea. Hänessä kajastaa vaara ja seikkailu, ja hän on komea. Ei se tyypillisin miespäärooli.

Gleb Vaganov (30–45-vuotias)
Baritoni
Neuvosto-Venäjän salaisen poliisin jäsen. Intensiivinen ja vaarallinen fanaatikko. Tarinan edetessä hänen poliittinen valta-asemansa kasvaa ja vakiintuu. Hän rakastuu Anyaan, mutta mikään ei saa nousta hänen poliittisten tavoitteidensa tielle.

Vlad Popov (40–60-vuotias)
Baritoni
Vlad toimi pienenä virkailijana keisarillisessa hovissa ennen vallankumousta. Hän on Dmitryn luottomies ja ystävä. Johtuen romanttisesta suhteestaan kreivitär Lily Malevsky-Malevitchin kanssa hän onnistuu järjestämään tilaisuuden, jossa leskikeisarinna ja Anya tapaavat. Hän on tyylikäs, charmantti, ja itsevarma mahtipontinen koomikko.


Jaa sosiaalisessa mediassa