Café Barock

Ensi-ilta

03.05.2022 klo 20.15


Näyttämö

Kivi

Katuosoite

Keskustori 2

Kesto

1 t

Väliaika

Ei


Genre

Esittely

Café Barock on erilainen tapa kuunnella klassista musiikkia. Se vie konserttitradition takaisin juurilleen yhteisen viihtymisen tavaksi, johon kuuluu myös syöminen, juominen ja jutustelu.

Café Barock tarjoaa parhaita kotimaisia ja kiinnostavia ulkomaisia vanhan musiikin esityksiä epämuodollisessa konserttimiljöössä. Konsertit ovat juonnettuja ja yleisöystävällisiä.

Ti 31.1. Periodivaskikvintetti Raiku: Ranskalaista romantiikkaa

Ohjelmassa Jean-Francois Bellonin kvintetot 2 ja 7 sekä pienempiä kappaleita samalta ajalta.

Vuonna 2019 perustettu Raiku on Suomen ensimmäinen periodisoittimin soittava vaskikvintetti ja varhaisimmalla kromaattisille vaskisoittimille sävelletyllä ohjelmistolla myös kansainvälisesti harvinainen kokoonpano. Yhtyeeseen kuuluvat kornetistit Miikka Saarinen ja Zoltán Kövér, käyrätorvisti Tommi Hyytinen, pasunisti Antti Hirvonen sekä tuubisti ja ofikleidisti Nicolas Indermühle. Raikun ensikonsertti oli Helsingissä 23.10.2021. Raiku on tehnyt videotaltiointeja ja esittänyt Jean-Françoise-Victor Bellonin tiettävästi varhaisinta vaskikvintetille sävellettyä musiikkia ja muuta 1800-luvun ranskalaista ohjelmistoa ranskalaisilla alkuperäissoittimilla.

Ti 11.4. Jarmo Julkunen & Jouko Laivuori: Give Me Peace on Earth – Antonio Vivaldi kohtaa George Harrisonin

Suomen ainoa ammattiukulelensoittaja Jarmo Julkunen on pyytänyt mukaansa cembalon ääreen kosketinsoitinten monitaituri Jouko Laivuoren. He esittävät alunperin mandoliinille ja luutulle sävellettyä soolo-ohjelmistoa 1600- ja 1700-luvuilta sekä 1960- ja 70-lukujen kevyen musiikin hittejä.

Tutustu myös näihin

Fantasiaseikkailu
Puhenäytelmä
Syksyllä 2024

Taru Sormusten herrasta

J. R. R. Tolkienin rakastettu klassikko. Tampereen Teatterin, Tampere-talon & Tampere Filharmonian suurtuotanto syksyllä 2024 Tampere-talossa

Näyttämö: Tampere-talo

Seuraavat esitykset:

Osta liput Lue lisää
Komedia
Syksyllä 2024

Vaimoni, Casanova

Leea Klemolan teatteriin sijoittuva raadollisen hauska komedia

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää
Draama
Syksyllä 2024

Ihmettä kaikki

Uutuusnäytelmä Juha Itkosen perheromaanista

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää