Eino Leinon eksät – enemmän ja vähemmän muusina

Näyttämö

Kivi

Katuosoite

Keskustori 2

Kesto

Kokonaiskesto 1 t 25 min

Väliaika

15 min


Genre

Komedia
Vierailu

Esittely

Poistunut ohjelmistosta

Helsinkiläisnäyttelijä Pinja Hahtolan käsikirjoittama ja esittämä EINO LEINON EKSÄT – enemmän ja vähemmän muusina on hulvattoman hauska ja oivaltava monologinäytelmä. Esitys marssittaa nimensä mukaisesti lavalle koko joukon Eino Leinon sydämenvalittuja.

Esitys on hurmannut katsojia ja kriitikoita ympäri Suomen ja on palkittu parhaana esityksenä Valtakunnallisessa monologikilpailussa Oulussa 2019.

”Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainulaatuisen upeaa.”
– Matti Kuusela, Aamulehti 7.8.2019

Kansallisrunoilijan asemaan noussut ja Suomen kenties rakastetuin runoilija oli riimittelyjensä lisäksi tunnettu boheemista ja kosteasta elämäntyylistään sekä lukuisista ihastuksenkohteistaan. Näistä L. Onerva ja Aino Kallas ovat eittämättä tunnetuimmat muusat, mutta esitykseen mahtuu mukaan myös koko liuta vihittyjä vaimoja sekä monia muita tuttuja nimiä, kuten koko kansan satukuningatar Anni Swan. Oman mausteensa soppaan heittävät niin #MeToo:n voimaannuttama Antiikin muusa kuin natsi-Saksaa ihannoiva kulttuurimatami Maila Talvio. Sanoja ei säästellä, kun Einon eksät pääsevät purkamaan tuntojaan Anonyymien Apollon muusien terapiaistunnossa – ja kyytiä saavat niin juopottelevat taiteilijamiehet kuin kulisseja kannattelevat vaimotkin.

Käsikirjoitus Pinja Hahtola
Ohjaus Seppo Honkonen
Äänimaailma Marko Pakarinen
Näyttämöllä Pinja Hahtola
Visuaalinen ilme ja sovitus Työryhmä
Päähineet Heidi Tsokkinen/Hatlantis

Arvostelut ja katsojakommentit

Arvostelut

Aamulehti, Matti Kuusela

"Nautin jokaisesta sanasta, eleestä ja hetkestä. Aplodeista ei ollut tulla loppua, kaikki ymmärsivät nähneensä jotain ainulaatuisen upeaa."

Demokraatti, Rolf Bamberg

"Enpä ihmettele menestystä. Eino Leinon eksät on todellinen täyspakkaus monologitaidetta: paljon kirpeää huumoria, kulttuurihistoriaa, patsaidenkaatoa ja muusa-käsitteen ironisointia"

Katsojakommentit

Tutustu myös näihin

Komedia
Syksyllä 2024

Vaimoni, Casanova

Leea Klemolan teatteriin sijoittuva raadollisen hauska komedia

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää
Komedia
Syksyllä 2024

Hiuskarvan varassa

Maailmanmenestyskomedia vihdoin Suomessa

Näyttämö: Tuulensuun Palatsi

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää
Komedia
Nykysirkus
Syksyllä 2024
Vierailu

Etsivät

Fyysistä komediaa ja nykysirkusta

Näyttämö: Frenckell

Seuraavat esitykset:

Osta lippu Lue lisää