Nuori näyttämö tapahtuman kuva

01.03.2023

Nuori Näyttämö kutsuu nuorten teatteriryhmiä

Nuoren Näyttämön nuortenteatteriryhmien haku alkaa 1. maaliskuuta 2023. Hakuaikaa on maaliskuun loppuun saakka. Tampereen Teatteri on ensimmäistä kertaa mukana hankkeessa.

Toivotamme tervetulleiksi kaikki 13–19-vuotiaiden nuorten teatteriryhmät – ilman taitotasojen mittausta. Ryhmä voi olla koululuokka, harrastajateatteri, taideopintojen ryhmä tai muutoin muodostunut. Ohjaaja voi olla harrastaja tai ammattilainen.

Tällä kierroksella mukaan voi hakea Tampereen Teatterin, Lappeenrannan kaupunginteatterin, Rovaniemen Teatterin, Seinäjoen kaupunginteatterin alueilta, Helsingin Kaupunginteatterin ja Suomen Kansallisteatterin alueilta.

Kukin mukaan valittu ryhmä esittää yhden Nuoren Näyttämön 2022–24 uusista näytelmistä. Uudet näytelmät tälle kierrokselle ovat kirjoittaneet Pauliina Feodoroff, Marko Järvikallas ja Arda Yildirim. Lisäksi on käännetty Christoffer Mellgrenin näytelmä ruotsista.

Ryhmä tuottaa ja harjoittelee esityksen omissa tiloissaan kattaen esityksen tuotantokustannukset paikallista festivaalia varten. Ryhmä voi esittää halutessaan valmistamaansa esitystä omassa esitystilassaan ennen ja jälkeen paikallista festivaalia. Ryhmä vastaa näiden esityksen kuluista ja voi tulouttaa itselleen näiden esityksien lipputulot. Ryhmä saa käyttöönsä ko. näytelmätekstin ilman tekijänoikeuskorvauksia 31.12.2024 asti.

Kaikille mukaan valittujen ryhmien ohjaajille järjestetään Helsingissä 12.–13.8.2023 koulutusviikonloppu teatterin eri osa-alueista. Myös näytelmäkirjailijat ovat tuolloin tavattavissa.

Paikallisfestivaalit järjestetään huhti–toukokuussa 2024. Esiintyvien ryhmien jäsenet pääsevät katsomaan ilmaiseksi kaikki muut festivaaliesitykset. Kullakin alueella pidettävän festivaalin lipputulot tuloutuvat järjestävälle ammattiteatterille.

Ammattiteatterit ovat nimenneet nuortenryhmien käyttöön koordinaattorin ja nimeävät kummin/kummeja, jotka tukevat esityksen valmistumista. Kummina voi toimia esimerkiksi vaikkapa näyttelijä tai ohjaaja. Ryhmän ohjaajalla ja muilla tuotantoryhmän jäsenillä on mahdollisuus tutustua ennalta teatterissa pidettävän paikallisen festivaalin tiloihin tuotantoprosessin aikana. Tästä sovitaan teatterin ja ryhmän välillä erikseen.

Kierroksen loppukatselmus järjestetään Suomen Kansallisteatterin Pienellä näyttämöllä 16.–18.8.2024. Päätösfestivaali on tekstien juhlakatselmus. Ohjelmisto kootaan siten, että mukaan valitaan tulkintoja kaikista teksteistä. Esityksiä ei laiteta paremmuusjärjestykseen eikä ohjelmistoa valita taitotason mukaan.

Nuoreen Näyttämöön osallistuminen on ainutlaatuinen mahdollisuus nuorille ja ammattiteatterilaisille!

Hakuaika 1.–31.3.2023.
Haku Tampereen Teatterin Nuori Näyttämö -hankkeeseen: https://tnl.fi/nuorinayttamo/hakulomake/hakulomake-tampere/

Lisätietoja:

Nuori Näyttämö -hankkeen Tampereen Teatterin koordinaattori
Neili Koivuniemi, p. 040 566 5366, neili.koivuniemi@tampereenteatteri.fi

Nuori Näyttämö -hanke
tuottaja Päivi Hämäläinen, nn@tnl.fi

www.tnl.fi/nuorinayttamo


Jaa sosiaalisessa mediassa