Artikkelikuva: Saiturin Joulu striimataan

04.11.2021

Saiturin joulu ilahduttaa nyt jo kymmenettä vuotta

Ilkka Heiskasen tähdittämä Saiturin joulu nähdään Tampereen Teatterin ohjelmistossa nyt jo kymmenettä vuotta. Tänä vuonna joulunäytelmä on nähtävissä 17 live-esityksenä ja kolmena livestriimauksena.

Charles Dickensin Saiturin joulu on rakastettu kertomus itsekkäästä ja läpeensä paatuneesta kitupiikistä herra Scroogesta, jolle jouluaattoyönä joulun henget ilmestyvät kummittelemaan hänen tekemistään vääryyksistä.

Joulukuussa Tampereen Teatterin päänäyttämöllä nähdään 17 Saiturin joulun esitystä, joista kolme toteutetaan hybridinä eli ne myös livestriimataan. Esityskausi on 10.12.–28.12., ja livestriimaukset ovat lauantain 11.12. klo 18.30, torstain 16.12. klo 18.30 ja maanantain 20.12. klo 13.00 esityksissä.

Tampereen Teatterille striimaukset ovat jo osa normaalia teatteritoimintaa. ”Striimaus ja muut teatterin saavutettavuutta tukevat sovellukset auttavat laajentamaan katsojakuntaamme ja lisäävät myös valinnanvaraa teatterin katsojalle”, kertoo teatterinjohtaja Mikko Kanninen.

”Tampereen Teatteri tulee tulevaisuudessa tutkimaan ja kehittämään myös muita esittävän taiteen digitaalisia esittämisen, harjoittelun ja kommunikaation muotoja yhteistyössä eri alan toimijoiden kanssa.”

Ilkka Heiskasen kymmenen vuoden rooli saituri Scroogena

Näytelmän pääosassa saituri Scroogena jo yhdeksän vuotta hurmannut Ilkka Heiskanen suuntaa kymmenenteen esityskauteen yhtä innoissaan kuin ensimmäisenä vuonna. Näytelmän muissa rooleissa  on vuosien aikana nähty lukuisia Tampereen Teatterin näyttelijöitä. Tällä 10. kaudella mukana nähdään konkareita ja ensikertalaisia, kun lavalle nousevat Eeva Hakulinen, Kirsimarja Järvinen, Mari Turunen, Antti Tiensuu ja Ville Mikkonen sekä vierailijat Osku Ärilä, Pyry Smolander, Panu Valo, Amelia Auvinen ja Antti Heinonen. Pikku Timin roolissa nähdään Aatu Auvinen.

Ohjaus Tommi Auvinen, lavastus Marjatta Kuivasto, puvut Mari Pajula, koreografia Teija Auvinen, valosuunnittelu Raimo Salmi ja äänisuunnittelu Janne Auvinen.

Näytelmää suositellaan yli 6-vuotiaille.

Osta liput teatteriin
Osta liput livestriimiin

Livestriimauksiin myynnissä Saiturin joulun take away -illallinen

Saiturin joulun take away -illallinen on myynnissä lauantain 11.12. ja torstain 16.12. livestriimauksien yhteyteen minimissään neljälle henkilölle. Runsas, kassiin pakattu illallinen on noudettavissa sovittuna aikana teatterilta. Mukana tulevat ohjeet ruokien lämmitykseen. Illallisen tilaus ja maksu etukäteen Kulttuurimyymälä Aplodissa tai Tampereen Teatterin verkkokaupasta.

Menu

Hedelmäinen rapusalaatti, pähkinöitä ja vihersalaatteja (maidoton/gluteeniton)
Hämäläistä leipäsalaattia ja leipäjuustoa (laktoositon)
Omena-sellerisalaattia ja hasselpähkinää (maidoton/gluteeniton)
**
Paahdettua punajuurta ja smetanaa (laktoositon/gluteeniton)
Riistapyöryköitä ja katajanmarjakastiketta (laktoositon/gluteeniton)
Tryffeliöljyllä maustettua peruna-juureslaatikkoa (laktoositon/gluteeniton)
**
Suklaakakku (laktoositon/gluteeniton)

Tilaukset: p. 010 346 2400


Jaa sosiaalisessa mediassa