Näytemä: Salaisuuksien ilta

30.08.2021

Salaisuuksien ilta avaa Tampereen Teatterin syyskauden

Syyskautemme avaa kantaesitysnäytelmä Salaisuuksien ilta, jonka ensi-ilta on torstaina 2.9.2021 Frenckell-näyttämöllä. Näytelmä perustuu italialaisen Paolo Genovesen menestyselokuvaan Perfetti sconosciuti (suom. Salaisuuksien illallinen). Suomennoksesta ja näyttämösovituksesta vastaa Juha Siltanen.

Draamakomedian tapahtumat käynnistyvät, kun Eva ja Rocco kutsuvat pitkäaikaiset ystävänsä illanviettoon. Rutiinien särkemiseksi keksitään vaarallinen seuraleikki: kännykät laitetaan pöydälle ja kaikki lupaavat olla toisilleen täydellisen avoimia. Kätketyimmät salaisuudet paljastuvat armottomasti, kun saapuvat viestit ja puhelut ovat jokaisen luettavissa ja kuunneltavissa.

Salaisuuksien ilta on toteutettu yhteistyössä Teatteri Siperian kanssa. Esitys on valmistunut työryhmälähtöisesti näyttelijöiden yhdessä ohjaamana, ilman erillistä ohjaajaa.

Rooleissa nähdään ja ohjauksesta vastaavat Eeva Hakulinen, Annuska Hannula, Marika Heiskanen, Tuukka Huttunen, Esa Latva-Äijö, Ville Mikkonen, Elisa Piispanen ja Jarkko Tiainen.

– Työryhmälähtöisen prosessimme tavoitteena on ollut kehittää teatterin työtapoja ja kokeilla erilaisia toimintamalleja vakiintuneiden työtapojen rinnalla. Tavoitteenamme on ollut myös selvittää, tuottavatko uudet työtavat jotain mielenkiintoista joko näyttelijäntyöhön tai johonkin muuhun teatterin osa-alueeseen, työryhmä kertoo.

Työryhmän assistenttina toimii näyttelijä Antti Tiensuu. Lavastuksen on suunnitellut Mikko Saastamoinen, puvut Mari Pajula, valot Mika Hiltunen ja äänimaailman Jouni Koskinen.

Näytelmän suositusikäraja on 15 vuotta.

Katsomoon otetaan enintään 100 katsojaa eli alle puolet normaalista. Tutustu teatterin turvallisuusohjeistukseen.


Jaa sosiaalisessa mediassa