17.05.2024

Tampereen Liikkuvan Näyttämön uusi näytelmä on Rautatie

Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin yhteinen näyttämö, Tampereen Liikkuva Näyttämö, tuo korkealaatuista teatteritaidetta sellaisten ihmisten luo, jotka syystä tai toisesta eivät teatteria omavoimaisesti pääse kokemaan.

Liikkuvan Näyttämön syksyn 2024 uusi näytelmä on Juhani Ahon Rautatie, jonka on näytelmäksi sovittanut Auvo Vihro. Rooleissa nähdään Vihron lisäksi Annuska Hannula (TT) ja Minna Hokkanen (TTT).

Rautatie kertoo suuren tarinan pienten ihmisten elosta muutoksen äärellä. Matti ja Liisa saavat kuulla, että Lapinlahdelle on rakennettu rautatie. Jos maantie on maasta tehty, onko rautatie todella raudasta tehty? Entä onko sen päälle nostettu veturi kuin höyrylaiva pyörien päällä? Vaikka uuden vekottimen kohtaaminen pelottaa, päättävät he lähteä sitä katsomaan ja tuumaavat: ”Joka mökkiin se semmoinen taitaa vielä jonakin päivänä tulla.”

Yli sata vuotta vanha teksti elää ja hengittää 2020-luvullakin. Matkapuhelimet, internet ja tekoäly ovat tuoneet ihmiset muutoksen ääreen aivan kuten Matin ja Liisan rautatietä hämmästelemään.

Esityksen ensi-ilta on 24. lokakuuta TTT:n Kellariteatterissa, jossa nähdään kuusi julkista esitystä, jonka jälkeen esitys lähtee kiertueelle. Kiertuenäytökset järjestetään syksyllä 2024 ja keväällä 2025 kahden kohderyhmän luona: ikäihmisten toimintaympäristöissä ja siirtymävaiheessa olevien nuorten aikuisten toimintaympäristöissä.

Tampereen kaupunki toimii Liikkuvan Näyttämön tärkeänä yhteistyökumppanina ja mahdollistajana. Teatterien ja kaupungin yhteistyön taustalla ovat ajatukset jokaisen ihmisen oikeudesta taiteeseen sekä kulttuurin mahdollisuudesta toimia osana kaikenikäisten ihmisten hyvinvoinnin, terveyden ja osallisuuden edistämistä.

Tampereen Liikkuvan Näyttämön ensimmäinen esitys Dostojevskin Idiootti kiersi vuosina 2019 ja 2022 tamperelaisten ikäihmisten toimintaympäristöissä ja sai sekä katsojilta että medialta erittäin lämpimän vastaanoton.

Rautatie
Perustuu Juhani Ahon romaaniin
Sovitus Auvo Vihro
Ohjaus Työryhmä
Rooleissa:
Matti – Auvo Vihro (vieraileva)
Liisa – Minna Hokkanen (TTT)
Kertoja, muusikko, useita rooleja – Annuska Hannula (TT)
Työryhmän taiteellinen vastaava Riikka Papunen (TTT)

Kellariteatterin (TTT) esitykset:
Ke 23.10. klo 19, ennakko
To 24.10. klo 19, ensi-ilta
Ke 30.10. klo 19
Pe 1.11. klo 19
To 7.11. klo 19
La 23.11. klo 13

Liput: 18 €, TTT:n lipunmyynti, Kulttuurimyymälä Aplodi ja Lippu.fi


Jaa sosiaalisessa mediassa