Artikkelikuva: Tampereen Teatterin julkisivukuva ja Mikko Kanninen

24.08.2021

Tampereen Teatteri käynnistää haun kiinnostavista taiteellisista ehdotuksista

Tampereen Teatterin tavoitteena on jatkuvasti etsiä ja löytää kiinnostavia uusia näytelmiä, taiteentekijöitä, vierailuesityksiä ja yhteistyöhankkeita. Nyt teatteri avaa pysyvän kanavan, jossa taiteilijoiden, taidelaitosten, pienryhmien ja tuottajien on mahdollisuus tuoda esille omia taiteellisia ehdotuksiaan.

Kaikilta ehdotuksilta teatteri odottaa Tampereen Teatterin toimintaympäristön ja yleisöpohjan tuntemusta ja haastamista, ajattomuutta ja ajankohtaisuutta sekä korkeaa taiteellista laatua.

Teatterin nettisivuille avatulla lomakkeella taiteilija voi ehdottaa itseään vierailevaksi näyttelijäksi tai ohjaajaksi ja käsikirjoittaja voi tarjota omaa näytelmätekstiään luettavaksi. Teatterille voi ehdottaa myös yhteistyöhankkeita tai valmiita esityksiä vierailulle.

”Tällä tavalla haluamme tavoittaa laajasti suomalaisen taiteellisen kentän ja suuren freelancereiden joukon ja kaivaa esiin juuri Tampereen Teatterille sopivat hyvät ideat”, sanoo teatterinjohtaja Mikko Kanninen. “Ajattelen niin, että hyvän idean voi keksiä periaatteessa kuka vaan. Meidän tehtävämme on löytää se ehdotusten joukosta ja parhaimmassa tapauksessa teatterilaistemme ammattitaidolla jatkokehittää siitä Tampereen Teatteria ja sen yleisöä palveleva teatterielämys. Tällä tavalla myös takaamme kaikkien taiteellisten ehdotusten tekijänoikeudet. Jokainen ehdotus käsitellään ja kirjataan luottamuksellisesti teatterin järjestelmässä. Koemme että tämä uusi järjestelmä on myös avoimempi ja tasa-arvoisempi kuin aikaisemmat teatterin tavat kerätä ehdotuksia ohjelmistoon.”

Kaikki ohjeiden mukaan tehdyt ehdotukset huomioidaan ja käsitellään taiteellisessa johtoryhmässä, johon kuuluvat teatterinjohtaja Kannisen lisäksi ohjaajat Hilkka-Liisa Iivanainen ja Antti Mikkola sekä hankekoordinaattori ja -tuottaja Arttu Haapalainen.

Kaikki ehdotukset käsitellään luottamuksellisesti. Teatteri ei luovuta ehdottajan tietoja, ehdotuksia tai käsikirjoituksia eteenpäin.

Taiteelliset ehdotukset voi jättää osoitteeseen:
https://tampereenteatteri.fi/taiteellinen-ehdotus/


Jaa sosiaalisessa mediassa