14.12.2022

Tampereen Teatterille 200 000 euroa peruskorjauksen suunnitteluun

Valtiovarainvaliokunnan mietintö vuoden 2023 talousarvioesityksestä julkistettiin tiistaina 13. joulukuuta. Talousarvioesitys sisältää myös niin kutsutut joululahjarahalisäykset eli jakovarat, joita kohdistui tällä kertaa myös kulttuurialalle. 

Tampereen Teatterille myönnettiin 200 000 euroa peruskorjauksen suunnitteluun. Summa auttaa teatteria saamaan suunniteltua laajaa peruskorjaushanketta taas askeleen eteenpäin.

Vuosille 2024–2025 suunniteltu peruskorjaus tulee koskemaan teatterin kaikkia tiloja. Sen tarkoituksena on saattaa niin näyttämö- kuin muutkin tilat nykyaikaisten vaatimusten mukaisiksi: saavutettaviksi, esteettömiksi, muunneltaviksi ja toiminnallisiksi. Myös yleisö- ja työturvallisuus vaativat peruskorjauksen tekemistä.

Teatterin pohjoispuoleiselle seinustalle suunnitellaan lisäksi laajennusosaa. Teatterin omalle tontille sijoittuva lisäosa tulee helpottamaan tilapulaa, mahdollistaa teatterin toimintojen uudelleenjärjestelyä ja avaa teatterin tiloja paremmin myös kaikkien kaupunkilaisten käyttöön.


Jaa sosiaalisessa mediassa